2008-09-19--09-20 Sista dagen i byn samt resa till Bangkok inför hemresan

Direkt efter frukost packade vi så det skulle vara klart innan Ned kom kl. 13.00 för att städa. Tjejerna låg sedan på tomten i soldiset och för att bättra på solbränan ytterligare. När Ned kom åkte vi ner till stranden och gick en promenad och därefter åt vi lunch på Bengts. Vi tog adjö av restaurangpersonalen och "vår" servitris Mä gav mig en stor kram.Några vovvar ligger och väntar på eventuella restaurangmatsrester eller från någon givmild gästVy mot söder från Bengts restaurang 

Vy norr ut

Vi tog adjö av Ned som fick ta med sig överbliven mat från kylen och det blev hon glad för. Hon blev även glad för att vi gjort i ordning en papperspåse med alla tomma dryckesburkar och flaskor till henne för då får hon en slant när hon lämnar in det för pant. Vi kommer att sakna bybefolkningen och den härliga lugna och harmoniska atmosfären och tempot och hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi återvänder igen.

Eva och Janne kom och tog farväl samt överlänade en CD skiva till oss i gåva med bilder som de tagit vid vår samvaro.

Taxi, via Bao, kom kl. 17.00 och det var Baos man som körde oss till Bangkok. Kl. 21.15 var vi framme och sedan släntrade vi runt i avgångshallen till 24.40 då vi fick gå ombord. Planet skulle lyfta 01.10. Vi var bra så trötta och jag somnade nästan direkt. Planet lyfte dock inte förrän kl. 02.15 då en passagerare var sjuk och en läkare anlände så hon fick inte följa med utan fick gå av planet.

När vi kommit upp i luften på rätt höjd serverade maten, vi hade specialmat, Seafood och vegetarisk så vi fick maten först. Vi tackade nej till både drink före maten och alkohol till maten utan nöjde oss med vatten. Så fort vi ätit somnade jag om och sov gott i flera timmar. 

Vi landade på Arlanda kl. 07.40 endast 30 minuters försening. trots att vi startat 1 timma efter utsatt tid och det flöt på riktigt bra vid passkontollen och bagageutlämningen denna gång trots att det var en tidig lördagsmorgon.   

Taxi 020 väntade på oss och tog oss hem. Heja Sverige nu är vi hemma igen! 

2008-09-18 Solen skinerSolen skiner och det är 33 grader varmt. Jag och tjejerna solade på tomten och svetten bara rann så vi var tvungna att hoppa över muren flera gånger till Lotus 2 och svalka oss i deras pool. Eftersom det har regnat eller varit risk för regn vill thailändarna inte arbeta så poolarbetet ligger nere. De tycker generellt inte om att arbeta när det regnar.
 
De som jobbar på vårt område med trädgårdar och mark arbetar dock alltid, även om det regnar. De har passat på att rengöra hela poolen nu när den är tömd på vatten.

På eftermiddagen joggade vi på stranden och sedan handlade vi lite grejor i byn som vi skulle ta med hem till Sverige. Kl. 18.00 var vi bjudna till Eva och Janne på visit inan kvällsmaten och vi gjorde sedan sällskap till Bengts för sista middagen där för denna gång. Det kändes lite vemodigt. Vi satt hos dem en stund även efteråt för en trevlig fortsatt pratstund och bröt upp vid 24 tiden. Tiden går fort när man har trevligt! 

2008-09-17 Långpromenad på stranden

Hela familjen gav sig iväg till stranden och det duggade lätt. Vi gick till udden efter naturreservatet och det är mycket vackert där. Klipporna på udden har naggats rejält av havet som grävt ur små grunda grottor.

En vildhund slog följe med oss på vägen dit och nosade efter krabbor. Tiken fick upp vittring och började gräva febrilt med tassarna, den stackars krabban hoppade ur sitt gömsle i sanden och tiken sprang efter och nafsade ömsom petade på den med tassen. Kampen blev kort och tiken tog den i munnen, lade den på stranden och rullade sig sedan makligt över den stackars döda krabban. Sedan gick hon därifrån då leken var över. Naturen är grym!  Udden efter naturreservatetVi tänkte gå vidare efter udden, som man får passera vadandes genom vattnet vid högvatten, då stranden fortsätter även på andra sidan ända upp till Prachuap Khiri Khan, men vi vände då en fiskare lagt ut nät precis efter udden som därmed bromsade vår färdväg.På väg tillbaka igenKrabba

Maria i grottmynningen

På vägen tillbaka tilltog regnet mer men då vi tjejer vid stranden hade tagit av solklänningarna med bikini under så gjorde det ingenting. Det var som att bada men vätan kom uppifrån i stället. Rulle hade däremot  t-shirt och shorts som givetvis blev genomblöta av regnet. 

Vid hemkomsten var det skönt med en dusch och fika.

Kvällsmaten intogs hos Bengts.