2014-10-31 Nyfiken på det dansanta folket i Huay Yang...

I Huay Yang går det oftast lugnt till både på dagar och kvällar då nöjesutbudet är ganska tunt. Vill man ha mer av det kan man åka till Hua Hin eller till Bangkok..
 
Nåväl på fredagar from idag, som var premiärdagen för dans till liveband för denna högsäsong på Driving Rangen. Då är det klackarna i både i tak och golv som gäller. Dansen har flyttat till högra gaveln på Driving Rangen där det finns en bar som man kan köpa drycker att svalka sig med mellan varven på dansgolvet eller om en muntorrhet infinner sig efter mycket prat...
 
Jag åkte dit strax före kl. 21 för att med egna ögon se vad de har för sig på dessa dansaftnar och väl där upplevde jag en mycket trevlig och uppsluppen stämning och full fart både verbalt och på dansgolvet till det lilla livebandet om två som sjöng och spelade,
 
Det var så kul där så att från början ha tänkt att jag bara skulle vara där och kolla i kulisserna i ca 15 minuter blev det drygt 2 timmar, Många av mina fina vänner var där och det blev mycket pladder samt en hel del dans trots att jag inte är så bekväm i att dansa pardans. Men allt går med bra och dansanta kavaljerer!  
 
Christina, Polisen och jag...(Berit har tagit bilden) 
 
Sittande fr. v. Lars-Åke, Berit, Lasse, Monica och Sven
 
...och så stående...
 
...och här fick jag vara med på bild (Monica har tagit bilden) 
 
 
Benne..
 
 
 
Kvällen slutade med en långdans med alla som var kvar.. 
 
Rulle hade gått och lagd sig när jag kom hem strax innan 24 tiden efter att ha skjutsat hem Berit.
 
Tack Rulle och alla goa fina vänner för en trevlig kväll! 
 
En mysig fredag och helg önskar jag dig!

2014-10-31 Sista roliga dagen i oktober i Huay Yang och vi har blivit med tvättmaskin...

Idag fick min nya Forza jobba hårt och brutalt för att köra till PKKoch tillbaka för att jag skulle kolla på tvättmaskin. Att köra brutalt de första 10 milen är bra för cylindrar etc. för att ge bättre prestanda framöver. Efter 100 mil byter man olja och filter, Tidigare idé om att man ska tuffa varligt fram med en ny hoj i 100 mil verkar helt ute och gör bara hojen segare.
 
Köp av tvättmaskin varför då?
 
Jag har tidigare varit helt motståndare till egen tvättmaskin då vi lämnar den mesta av vår tvätt till Lek som gör ett utmärkt arbete även om det kan ta 2-3 dagar, ibland längre tid vid högsäsong samt om det är regnigt och fuktigt då det är svårt att få tvätten torr.
 
Lek kommer givetvis att få fortsätta med att tvätta den mesta av vår tvätt som lakan etc men då vi tränar och en del plagg behöver tvättas varje dag är det till slut segt att stå där och tvätta för hand och det blir inte lika bra resultat. Även andra kläder eller handdukar behöver tvättas oftare och då är det bra att ha tillgång till en egen maskin.
 
En tanke är också att när barnbarnet Adam med Linda och Daniel förhoppningsvis kommer till oss i början på nästa år är det nästan ett måste att ha en egen tvättmaskin.
 
Vi har valt märket Hitachi SF.80P, en automatiskt kallvattenmaskin som tar 8 kg. Varför välja en kallvattenmaskin? Jo dels för att den sparar energi, då den inte värmer upp tvättvattnet, men tvättar lika rent som en maskin som värmer vattnet bara man använder tvättmedel som är avsedd för kalltvätt.
 
Jag valde att köpa tvättmaskinen på den affär som säljer vitvaror samt TV etc ligger ganska direkt till höger om Kasikorn bank i PKK. Jag fick ett bra pris, trots att de hade extrapris på den. De levererade hem tvättmaskinen direkt utan kostnad samt monterade den på plats. 
 
Roligt att ha förmåga att ändra sig när motargumenten tryter...

2014-10-30 Välkommen min nya vackra Honda Forza 300 cc...

Under långisen idag ringer de från Honda i PKK och berättar att min Forza redan kommit och att de även har monterat den beställda Topboxen..Oj redan! Det var snabbt jobbat då jag beställde den i tisdags och Forzan  skulle komma först i morgon senast samt det brukar ta lite i tid innan topboxen kommer som man beställer separat med sin pakethållare så det blir ett komplett set...Allt klappat och klart på knappt 2 dagar är ju fantastiskt!
 
Det passade ju i och för sig bättre idag då Rulle ska till Hua Hin i morgon, (han måste skjutsa mig till Honda i PKK samt att det är roligt att han är med vid det stora ögonblicket) och jag vill ju ha min nya Forza så snart som möjligt förstås.  
 
Rulle var ute och cyklade tur och retur till Ban Krud med grabbarna så när han kom hem åke vi med Svartforzan till Lilla Honda i PKK vid 14 tiden.
 
Vilken härlig syn att se min nya fina Forza stå där och glänsa med topboxen om 45 l på och allt var monterat och klart. Det enda som återstod var att betala och det var ju inte så svårt då det mesta var förberett av den duktiga personalen.
 
Det känns tryggt och bra att köpa MC på Lilla Honda, med Tie som ägare, som jag har skrivit om tidigare, och det blir mycket skoj och skratt både han och hans personal känner oss vid det här laget. Som gåvor i samband med köpet fick jag denna gång en Hondajacka i vinrött, en hjälm samt en stor kylbox. Kylboxen har vi ingen användning för så den kommer vi att ge till personalen här på vårt område. 
 
Nya registreringskylten kommer om ca 2 månader så till des är det den provisoriska skylten som gäller.
 
Nöjd Hondafirmaägare Tie och nöjd Honda Forzaköpare jag...(Rulle har tagit bilden)
 
Direkt efter att affären var avklarad åkte vi till försäkringsbolaget Viriyah och avslutade min tredjemansförsäkring på gamla Forzan och tecknade en ny för den nya som gäller from idag. Det är bra att ha det gjort innan något händer. Då jag inte uttnyttjat min tidigare försäkring fullt ut, utan bara ett par månader, kommer de att återbetala mig för de månader som jag redan betalt för.
 
De är oerhört serviceinriktade och vänliga samt smidiga på kontoret så det känns alltid lättsamt och trevligt. Under tiden som jag väntar på hanteringen av försäkringen kommer de med ett glas kallt vatten samt några paket med kakor på en liten bricka. Mysigt! 
 
Det nya försäkringsbrevet kommer med posten om ca 1-2 veckor men försäkringen gäller alltså from idag.
 
Efter detta göromål åkte vi till ett ställe i PKK på en gata parallellt med järnvägen, på Kasikornbanksidan, och köpte ett par coola ventilhattar till min hoj....  
 
Rööööööda coola ventilhattar... 
 
...samt en rööööd cool styrstång för att pimpa den lite.
 
Före...
 
 
och efter...Visst blev det fint?!
 
Vi sa inget om att vi önskade montering av styrstången, för det kan Rulle själv göra, utan de hämtade bara sina verktyg och satte igång med monteringen direkt och där satt sedan styrstången på plats...Snacka om service! 
 
Vilken rolig dag det har varit idag igen!