2012-11-20 BBQ på Jacks Restaurang

Efter en GT hos B&L åkte vi till Jacks Restaurang då vi köpt biljetter för BBQ. När vi kom fram vid kl. 19.00 tiden hade de flesta gästerna redan kommit.
 
Vi fyra fick ett eget bord precis vid grillen samt med sköna stolar med ryggstöd. I priset om 300 baht/person ingick en (1) valfri dryck som man köpte i baren samt BBQ som kockarna höll på som bäst.
 
Det fanns räk- eller kycklingspett, kycklingburgare, hamburgare och potatissallad samt en massa fräsch sallad. Riktig god mat och rikligt tilltaget så ingen blev utan även om man gick en eller flera gånger.
 
I baren kunde man köpa både det ena och det andra och Linns två engelska tjejkompisar hjälpte till med både i grillen samt i baren och var även de som berättade vad som var på gång under kvällen med lottdragning av ett pris som kunnde betyda både bra och sämre upplevelser beroende på vilken smak man har. Kul idé!
 
Vi tyckte det vare en mycket trevlig tillställning med god mat samt stort hjärta som innebär en stor mysfaktor som präglade hela festen. Vi hade även tur med vädret då regnet höll sig borta och vindarna fläktade alldeles lagom. Det kunde inte bli så mycket bättre. Vi lämnade festen vid kl. 22 tiden och då hade de flesta redan gått utan några som hade barhäng.
 
Över oss lyste den vackra fullmånen som här var på väg upp......
 
...och som senare blev vit på himlavalvet... 
 
Salladsfat, min favorit...
 
 
 
Kyckling - eller räkspett....
 
Grillmästarna...
 
Delikat potatissallad
 
barme med diverse dryckjom...
 
Lynn som är lycklig för att det inte regnade samt över nöjda gäster...
 
Lynns pappa Jack och hennes Andy
  
Tack för en mycket trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 

2012-11-30 Äntligen Power Walk med tjejerna, vattenfyllda gölar etc.

Mötte upp Berit och Inger vid Rangen vid kl. 08.40 och det var oerhört skönt att knalla på med raska steg samt att solen äntligen lyste från en bitvis klarblå himmel. Regnet har satt fart på Huay Yangfloden som bara varit lite fuktig tidigare men nu var det ett rejält vattendrag och även på andra ställen hade gölar och anlagda vattensamlingsplatser vattenfyllt så att någon t.om. lagt ut nät eller tinor i vattnet för att fånga småfisk eller vad det nu är som kan finnas där.
 
En söt ko med mycket vacker färg
 
Vattentäkt på Mellanvägen mitt emot Janes Laundry med.... 
 
 
....fisknät
 
Khwan har tagit hem en massa klänningar i vackra färger och olika längd samt även väskor...
 
Då det är städdag åkte vi till Lillasyter Åhm för att äta lunch och det är så skönt att sitta där och äta samt njuta av utsikten över havet...
 
Otroligt vackert hav... 
.

2012-11-29 Chang Corner och smarriga hembakta Lussebullar

På min promenad hem från fiskeläget nära Jacks Resort och restaurang gick jag in på Chang Corner för att dels köpa lussebullar dels ta lite bilder då de fräschat både inomhus samt även målat om utefasaden. 
 
På gymmet finns löparband, träningscyklar, crosstrainer, roddmaskin, bänkpress med fria vikter, smithmaskin etc.
 
Här finns AC och du kan du träna varierat för att hålla formen i kombination med anna utomhusträning. Du kan även hyra cykel på Chang Corner och de har flera modeller att välja på beroende på vad du ska ha den till.
 
Man kan även köpa hembakat matbröd där samt att de nu inför kommande advent bakat Lussebullar. Riktigt goda med rikligt med saffran, stora och fina och helt perfekta i konsistensen enligt mitt tycke. Rulle har redan agerat som provsmakare på Chang Corner och gett sitt klara godkännande. Lussebullarna kostar 30 baht styck.
 
Om du önskar kan du även ta en fika där. 
 
 
 
 
 
 
 
Toa, dusch och omklädning samt förvaringsskåp 
 
 
 
Den goda Lussebullen smakade bra till eftermiddagsfikat då vi kollade på film...
 
Eftersom det började småregna igen ville Oddvar köra hem mig på sin MC så det fick bli så och därmed missade jag även denna promenad. Det får jag ta igen i morgon....