2008-03-24 Ny palm etc.

Vid 10 tiden kom vår trädgårdsmästare Lek med sin personal och planterade en ny fin palm som vi beställt härom dagen. Den är så fin så vi beslöt att beställa en till och den får stå på andra sidan av fronten på tomten, den kommer att planteras på fredag och kommer att göra sig fint där.

image147

image148
Lek till vänster.

image149

I dag är det lite kvalmigt och då det mullrar över himlavalvet och det har kommit upp stora mörka moln misstänker jag att det kommer en skur när som helst. Jaha, nu kommer det en skur och den varade i hela ca 2 minuter!  

Vi fål väl se vad vädrets makter har att bjuda på idag.

2008-03-23 MC tur till Ban Krud

Upp med tuppen kl. 07.00. Efter frukost svingade vi oss upp på MC:n och styrde kosan på småvägar till Tap Saké, ett litet större samhälle ca 2 mil söderut från vår by.
 
Vårt mål var Ban Krud, ca 1,5 mil söder om Tap Saké, då vi fått tips om ett vackert Buddhatempel högt beläget på ett berg strax norr om Ban Krud med en fantastisk utsikt över havet och en milslång sandstrand. 

image146
I förgrunden stranden vid Ban Krud.

 image145

image136

image144

Efter att ha kämpat oss upp på berget fick vi beskåda en häpnadsväckande utsikt och ett fantastiskt vackert tempel som förmodligen är relativt nybyggt. Då jag hade shorts, och kvinnor inte får gå in i templet utan att skyla benen, då det annars ses som oanständigt, så  fick jag låna en sarong av templet. Att männen har shorts är ok?!
 
Det var så vackert därinne och stillsamt samt svalt och skönt som en kontrast mot 33 grader utomhus.

image137
 
image138

image139
En jättestor Buddha strax innan trapporna upp till templet.

image143

Innan vi fortsatte vår färdväg söderut var det skönt att sitta ner en stund i skuggan av Buddha och dricka iskallt vatten.

Ban Krud är en liten fin fiskeby som ligger vackert belägen vid havet (Siamviken) och den milslånga stranden ner mot Bang Saphan och halvägs till Chumphon där det går färja över till öarna Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui.

image142

Rulle på väg med templet på berget i bakgrunden.

image140

Efter att ha åkt en bit till söderut efter den vackra stranden vände vi mot norr igen och innan vi lämnade Ban Krud stannade vi till och åt lunch på en trevlig och fräsch liten restaurang innan hemfärden till byn igen. Erkänn att det ser mysigt ut! 

När vi kom hem vid 16 tiden var vi lite ömma i baken och lite trötta så vi besöt att fixa hämtmat till middag och äta på altanen och det var så gott och skönt.

Vi somnade gott vid 23 tiden.

2008-03-22 Träning på gymmet samt biljard

Några svenskar har fixat ett gym mitt i byn så vi cyklade dit och körde var sitt pass och det var jätteskönt!  Ett lyckat initiativ för att få fart på lata svenskar samt för oss som är träningssugna att hålla i gång "trots" att vi har semester.

image134

Det är kul att träna!

image193

image211

Efter en dryg timmas pass kändes det skönt att cykla hem och runda av med några simtag i poolen. Vi fixade egen lunch och åt på altanen och cyklade sedan iväg till våra vänners hus samt en längre rundtur söderut.

Vi åt middag på Jacks och avslutade med 2 rundor biljard och Rulle vann över mig med en boll första rundan samt ganska överlägset den andra rundan. Kön hade en tendens att fastna i min svettiga hand annars hade det nog gått bättre för mig, tror jag nog, hmmm!

Natti, natti!