2018-03-19 Skönheten har kommit till byn - Giant Lady...

Så kom den här dagen som jag längtat efter att få cykla hem min nya träningscykel Giant XTC Advanced SL -FR Carbon med XT komponenter som jag beställt av Tiu på PKK Bike i Prachuap Khiri Khan (PKK) för en dryg vecka sedan.
 
Rulle körde mig till cykelshopen (blått höghus) på Kasikonbankgatan och när cykeln är klar cyklar jag hem den till Huay Yang knappt 3 mil.
 
Ramen är av carbon (kolfiber) men styre och sadelstolpe är i aluminium. Den är så lätt (9-10 kg) till skillnad mot min "gamla" TREK som väger ca 20 kg med pakethållare och cykelkorg. Den får nu duga som bycykel istället.
 
Nu blir det mer cykelträning på en annan nivå och det ska bli såååå roligt! 
 
Min nya cykel på gång som jag beställde för en dryg vecka sedan... 
 
Tiu monterar flaskhållare, skärmar för att inte bli nedsmutsad vid regn, cykeldator etc. Pedalerna med "klick"funktion har flyttats från min "bycykel" då jag inte behöver dem på den. Likaså min nya sköna sadel.
 
Nu börjar den bli klar...
 
Tiu putsar och har sig och berättar att växelvajrarna måste justeras något efter ca 2 dagars cykling men det fixar Rulle och även kedjan måste smörjas med jämna mellanrum förstås.
 
Allt det där jobbet får Rulle fixa då han vet vad som ska göras och är duktig på det. Själv nöjer jag mig med att bara cykla så länge jag inte behöver fixa med cykeln själv :-D Lyxigt! 
 
Allt är på plats...
 
Tiu och jag och han är mycket bra att ha att göra med när det gäller cykel- eller cykelprylar...
 
Jag cyklade den vanliga vägen hem till HY och det gick hur bra som helst. Cykeln är så lättcyklad och den har samma typ av växlar (XT) som jag har på min bycykel så den enda skillnaden är att cykelramen är större (medium) men det är bara positivt för min längd på 173 cm. 
 
Det var motvind hela vägen hem men den forcerade vi utan problem Giant Lady och jag och vi jobbade fint tillsammans. De uppförslut som finns på vägen hem kunde jag hålla en högre hastighet, d v s jobba mer i, då cykeln är 10 kg lättare än bycykeln.  
 
Kort vatten- och fotopaus för att ni ska få se skönheten på väg... 
 
Cykeldatorn fanns i rosa, babyblått eller i den thailändska flaggans färger och så klart jag valde den färgen...
Fin stor display också....
 
Fin blå färg på detaljerna fast jag gillar rött framför blått men till och med jag kan ändra mig... 
 
Sköna handtag med gulddetalj...
 
Stort TACK till PKK Bike för en mycket bra service och kundvänlighet och tack till mig själv som köpt en sådan här fin cykel till mig och som jag kommer ha mycket stor glädje av i min cykelträning i förhoppningsvis många år till!
 
Till er bloggläsare önskar jag en finfin måndag!
 
 

2018-03-18 Kuckeliku klockan är 7 och så lite strandliv igen med Fina Familjen....

"Kuckeliku klockan är 7" säger Adam lite försynt vid min säng i morse vid kl 07.15 tiden och så ville han ha lite Kela lotion på sitt myggbett på benet. Det vara bara att kliva upp men Rulle sov vidare.
 
Efter Kelabehandlingen på benet ville Adam spela Fia med knuff och efter det var det att passa ihop nyckelpigekorten (som Dominospelet). Full fart med andra ord och precis som det ska vara med barn i huset <3 
 
Bäst att passa på och njuta av barnalivet så länge det varar, för den här gången, men vi har 2 veckor till att njuta av deras vistelse här hos oss och det känns så bra och vi tar varje dag som den kommer.
 
Efter frukost cyklade Rulle och jag och Daniel, Linda och Adam tog SvartForzan till stranden via Sukta Resortvägen. 
 
Idag var det ganska lugnt på havet och vågorna har minskat rejält i storlek. Vi byggde sandslott, Rulle och Daniel kastade frisbee...
 
Att ösa sand med en spade på stranden är skoj för både stora och små...
 
 
Daniel och Rulle kastar frisbee...
 
 
Dagens sandslottsresultat...
 
Adam och jag gick en kort strandpromenad norrut för att under vägen titta på lite annorlunda snäckor och han ville spara flera av dem, framför allt de som såg ut som fjärilar när man fällde ut snäckskalen...
 
De ville han ta hem till Sverige för att spara som ett fint minne i sitt rum...
 
En fin snäcksamling som Adam själv valt ut...
 
Det finns mycket att se och uppleva på stranden bara man öppnar sina sinnen och det är Adam duktig på och ställer många frågor...
 
Adams fina snäcksamling...
 
Stort TACK min älskade Fina Familj för en härlig strandvistelse och dagen är inte slut än så mycket trevligheter återstår :-D
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön avkopplande söndag!

2018-03-17 Barn i huset och skojiga aktiviteter varje dag samt vi har blivit med en Mango i vårt Mangoträd...

Adam kommer in till oss i sovrummet varje morgon och säger "Kuckeliku klockan är 7"  och dessbättre är det inte innan kl. 7 utan efter. Han är åtminstone försynt och kollar lite försiktigt om vi är vakna innan han ropar ramsan.
 
Sedan klättrar han upp i sängen och så berättar jag en egen fantasisaga för honom men han får välja vad barnen heter som ska vara med i sagan. Adam bestämmer också om sagan ska vara rolig eller spännande och till och med lite läskig med blod och så...
 
Så mysigt är det och mitt mormorshjärta dunkar i bröstet av kärlek och stolthet att ha en sådan fin och mysig lite kille som barnbarn ♥♥♥
 
Först på dagens agenda efter frukost var det Fia spel och vi hinner inte spela klart innan Adam tröttnar och vill göra något annat.
 
Dessa två spel hade våra döttrar Maria och Linda när de var små och nu har de gått i arv till Adam. Det vissar på bra kvalitet samt att vi har varit rädda om deras olika spel samt pussel... 
 
Barn i huset...
 
Efter detta blev det poolbad och Adam blir modigare och modigare i vattnet och vågar mer än i början men det är bra att han har stor respekt för vatten utan att vara onödigt rädd...
 
Adam min mysiga poolare...
 
 
Nu vågar han lägga sig på rygg...
 
...och på mage...
 
 
Idag upptäckte jag till min glädje att vi fått en mangofrukt i vårt mangoträd och fler skott är på gång så vi får se vad som hände med dem. Mangoträdet har blivit kolossalt stort och växer så det knakar och ibland kommer det skott och små embryon men sedan inget mer. Nu får vi se om trädet vill börja bära mycket mangofrukt eller inte. Adam tyckte det var spännande att se mangofrukten i vart fall. 
 
En mangofrukt på gång...
 
Nu får vi se vad som händer och sker resten av dagen och oavsett vilket är det skönt att ta dagen som den kommer.
 
En glad överraskning är att min nya cykel blir färdigmonterad idag på cykelshopen i Prachuap Khiri Khan men vi åker dit på måndag och jag cyklar då hem den. Tjohej vad roligt det ska bli!
 
Livet är underbart och framför allt nu när Fina Familjen är här och förgyller vår tillvaro ytterligare <3
 
Jag önskar dig min bloggläsare en synnerligen trevlig lördag!