2018-03-31 Sista mysiga kvällen i mars 2018....

...fick vi tillsammans med goa fina vännen Ulf Ö på restaurang PattyBank efter en GT hos oss och över oss lyste fullmånen som var den av glas.
 
Stort TACK för en synnerligen trevlig kväll!
 
Jag blir lika glad varje gång som jag lyckas fotografera fullmånen på fri hand och jag är så nöjd med min nya kompaktkamera Canon SX730 HS som är en uppföljare till min gamla kamera...
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig kväll! 

2018-03-31 Tyst i huset och de normala dagliga ljuden har tagit vid igen...

Det har blivit så tyst i vårt hus efter att Fina Familjen lämnat oss igår för att åka hem till Sverige. Jag saknar lille Adam som varje morgon öppnade vår sovrumsdörr tyst och försynt och smög fram till oss för att kolla om vi sov eller var vakna. Ibland sjöng han kuckeliku klockan är 7 eller bara viskade att han ville leka med oss. 
 
Morgonstöket är borta med frukost som ska fixas till 5 personer där alla ville ha sin specialitet kontra det alla ville ha och det gick hur bra som helst att dela upp sysslorna och trängas lite i köket eller vänta tills det fanns plats. 
 
Finns det hjärterum så finns det stjärterum och jag gillar detta som en kontrast till vårt annars lugna liv här hemma. Full fart och nya aktiviteter för dagen eller bara göra det som känns bäst för dagen och som passar Adams behov bäst.
 
Adam, en mysig liten kille på 4 år vill veta allt, vara med överallt. Hjälpa morfar Rulle att mecka med cyklarna eller annat pyssel, hjälpa mig i trädgården och där emellan bara leka här hemma eller på stranden, spela spel, lägga pussel, bada i poolen, cykla etc etc.
 
 
De snäckor som Adam velat spara på och som de inte tog hem till Sverige fick han lägga i trädgården var han ville och jag fick hjälpa till....
 
Så här fint har Adam gjort runt rödpalmen...
 
Daniel plockade stenar på stranden på Smögen i Danmark förra sommaren för att lämna till mig och ha i trädgården som ett minne därifrån... 
 
Nu ligger de lite här och där i vår trädgård och det var en hjärtevärmande tanke av Daniel att tänka på oss när han gick på stranden på Smögen och plockade dessa stenar 💕
 
Vid ankorna ville Adam också lägga sina snäckor...
 
Nu kommer snäckorna att finnas kvar där och vänta tills han kommer hem till oss igen😍
 
 
Adam gillade vår trädgård skarp och även de gungande figurerna i Bougainvillean som jag köpte för hans skull i Prachuap Khiri Khan.
 
Det känns lite vemodigt idag när jag plockat in deras nytvättade lakan, handdukar etc i skåpen men vi har just fått besked från Linda att de landat på Arlanda och att allt har gått hur bra som helst. Adam hade varit lite ledsen i natt när de lyfte från Suvarnabhumi för att han saknade oss. Det värmer djupt i mitt mormorshjärta 💖
 
Vår underbara älskade Fina Familj, det finns inget bättre än dem alla och all kärlek till dem!

2018-03-30 Så kommer då den här oundvikliga sorgliga dagen när Fina Familjen lämnar oss för denna gång...

3 ljuvligt skojiga intensiva och mysiga veckor har gått i ett nafs efter att Fina Familjen anlände till oss och nu kommer den där oundvikliga sorgliga dagen när de lämnar oss och Huay Yang för den här gången.
 
Det är både ledsamt samt sorgligt men även glädjefullt att få uppleva den här känslan av obeskrivlig glädje och lycka att ha dem här, längtan innan de kom och sorgen när de lämnar oss. Tänk om vi inte fick uppleva de här känslorna alls för det hade varit ännu värre. Att vara fylld av kärlek, lycka och längtan samt saknad av de som vi älskar mest på jorden är väl det finaste vi kan få uppleva och det uppväger mycket😍.
 
Vi kan inte få allt och vi har själva valt att flytta ifrån dem från Sverige och Stockholm till Thailand och Huay Yang på andra sidan jordklotet och både vi och de vill ha den finaste kontakt vi kan få där emellan. De vill komma till oss när det är möjligt och vi kommer till dem när det passar dem. Där emellan har vi en nästan daglig kontakt via tekniken med samtal med eller utan video eller på annat sätt.
 
Vi saknar dem redan fast de bara varit borta från oss några timmar när de är på väg till Suvarnabhum Airport i Bangkok via transport från Huay Yang Travel som kom och hämtade dem enligt överenskommelse kl. 17.00.
 
Adam har farit runt som en glad skottspole innan transporten kom och är lite svettig...
 
Adam sitter tryggt i sin barnstol i bilen och bjöd på några pussar innan dörren stängdes... 
 
Bye bye vår älskade Fina Familj och trevlig resa hem till Sverige!💗
 
 
 
Den 1 juli kommer vår älskade dotter Maria hem till oss och det ser vi verkligen fram emot och under tiden kommer det att vara tyst och ordning i huset, inga kuckeliku klockan är sju från Adam, inga leksaker här och där  och allmän oordning och stoj och lek samt mysiga dagar och kvällar tillsammans med våra finaste. Denna fantastiska tid och upplevelse kommer att samlas tillsammans med de andra goda minnena i vår minnesbank.
 
Nu blir det återigen våra dagliga rutiner med cykelträning, långisar på stranden för min del etc etc och livet går sin gilla gång och det är underbart det också att Rulle och jag kan njuta av det. Det gäller att ta vara på det bästa i livet och njuta av det så länge vi bara kan och förmår och det är viktigt för att leva det goda livet. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin fredag och till dig som firar påsken en mysig långfredag!