2011-06-26 ...och så blev bilen såld oxå....

Här görs det av med stora saker, lägenheten såldes för 2 veckor sedan, Rulles motorcykel såldes förra helgen och bilen såldes idag på eftermiddagen och det känns skönt att åtminstonde det är avklarat. Nu är det "bara"möblerna och de tekniska prylarna kvar.

Är du intresserad av NAD/Denon stereoanläggning eller Sonys bioanläggning med blurayspelare och 52 tums Sony TV eller något annat i möbelväg? Passa på i så fall, grejorna är välskötta och vi kan säkert komma överens om ett bra pris. Bilder visas på efterfrågan...

2011-06-26 Halvskön söndag, ömsom sol/varmt och regn/kallt

Nu är det ett jobbigt väder, hur ska man klä sig? Sol ena stunden och så kommer en liten skur, sol igen och så en skur osv. osv. I skuggan är det så pass kallt att en tröja är ett måste, och tröja fungerar inte när det regnar, vindtygs/regnjacka är bra i regn men för tät när det är sol och så det blir som ett våtvarmt omslag. Knepigt!

Nu är det ju inget livsavgörande bekymmer men tillräckligt för att det ska bli lite irriterande. Typisk svensk sommar, det vill säga ett väder man inte kan lita på.

Maria och jag bestämde oss för en liten promenadrunda på Järvafältet. Jag valde i vart fall en halvtjocktröja, då det blåste lite småkallt från min väderkontrollplats på balkongen, himlen visade vita och ljusgrå moln. Skulle det nu ändå komma en eller annan eventuell liten skur klarar jag nog av det, det är ju bara att ställa sig under ett träd eller så. 

Till en början var det skönt med tröjan, efter en stund brassade solen på och det blev riktigt varmt, sedan gick solen i moln och det blev småkallt, det började droppa, sol, mulet.. Så där höll det på under hela promenaden...Suck! Trots vädret var det en skön promenad och det är alltid trevligt att promenera med Maria på fältet och prata om ditten och datten...

Enligt väderleksrapporten ska det bli varmt, 25-30 grader i veckan som kommer, typiskt när det är arbetsvecka.


Järvafältet 2010-06-25, typ samma väder...

2011-06-25 Midsommardagen i omväxlande sol och regn

Pysslet inför flytten pågår och det verkar aldrig ta slut. Men vi arbetar ju för en god sak och hylla  för hylla, låda för låda blottläggs och trots detta är det mycket kvar att göra. Möbler och tekniska prylar ska säljas etc. Minnen som foton och annat gås igenom och väcker känslor och nostalgi och det som ska sparas packas i lådor för förvaring etc. i det förråd som vi har tillgång till.

Det känns häftigt och spännande att göra den här planeringen och arbetet inför vårt livs beslut med flytten till Thailand, att göra oss av med vårt hem här i Sverige som vi haft sedan 1979, sluta jobba etc. Det känns så himla rätt att gå vidare precis just nu då vi har energi, förmåga, och längtan till ett liv i Thailand och vårt hus där i Huay Yang.

Om vi, när vi väl är där på allvar, skulle ångra oss, känna allvarligt tvivel att det här var rätt beslut, eller av annan anledning känna oss tvungna, och därmed besluta oss för att flytta till Sverige igen, så gör vi det. Det är inte värre än så. Då har vi i vart fall gjort vad vi kände oss övertygade om när beslutet väl fattades och det finns inget att ångra eller känna sig bitter över för att vi inte följt våra hjärtan och förmåga när vi hade möjligheten.

Vi vet inget om livet framöver, och tur är väl det, men det finns inget värre än att känna sig bitter eller ångest att man missat en chans att göra något när man hade chansen bara för att man inte vågade. Vi har alla möjlighet att välja vilka vägar vi ska gå i livet och styra över våra val i livet, på ett eller annat sätt, oavsett vilka förutsättningar vi har. Vi lever bara en gång och det gäller att fylla åren med liv istället för att fylla livet med år. Med andra ord ta tillvara de möjligheter vi har, vi får inte så många chanser hur gärna vi än tror det.


En av våra trädgårdväxter med en fjäril som söker näring...

Kvällens film blir The Switch med Jennifer Aniston och Jason Bateman.

 The Switch - Pappa på burk omslag Wally och Kassie är bästa vänner sedan lång tid tillbaka och delar alla sina innersta hemligheter med varandra. Men en sak kan Wally inte avslöja – han har blivit förälskad i Kassie. När Kassie i förtroende berättar att hon tänker skaffa barn med hjälp av en donator, blir Wally helt ställd. När dagen är inne, får den överförfriskade Wally ett infall och byter ut donatorns sperma mot sin egen. Helt ovetande om vem som är barnets riktige far, väljer Kassie att lämna New York och föda barnet i sin gamla hemstad. Sju år senare kommer hon tillbaka och söker upp sin bäste vän. För första gången ska Wally få träffa sin son, men hur ska han kunna berätta sanningen för Kassie?

Skådespelare: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Patrick Wilson, Juliette Lewis, Jeff Goldblum, Caroline Dhavernas, Todd Louiso, Thomas Robinson

Regissör: Will Speck

http://www.lovefilm.se/film/The-Switch-Pappa-p%E5-burk/57095/