2008-08-24 Bangkok och vidare till byn!

Kl. 05.50 thailändsk tid landade vi i Bangkok och efter passkontroll och hämtning av vår packning väntade Sam för att köra oss till byn. Det var underbart att känna den fuktiga värmen slå i mot oss när vi lämnat flyghallen för att gå till bilen. Det hade precis kommit en skur så det var extra fuktigt i luften. Kl. 07.15 körde Sam oss snabbt och säkert ut från Bangkoks utkanter och efter en kort paus efter drygt halva vägen var vi framme vid vårt kära hus kl. 10.45.

Efter en snabbkoll av vår trädgård upptäckte vi att två av bananträden bär frukt! De bananer som är störst kommer vi att skörda om ett par dagar sedan får de mogna klart inne i huset, dvs. bli gula. Härligt att skörda sin egen frukt!



Snart skördedax!



Lite för små för att skördas, vi väntar......

Döttrarna gick sedan direkt och klädde om till bikinis och slängde sig i poolen medan jag packade upp och Rulle fixade cyklar och MC. Eftersom gänget var trötta tog jag cykeln till Pops för att fylla på mat och dryckesförråden. Jag betalade och cyklade hem igen och det skulle ta ca 1 timma innan varorna levererades hem.
 
När jag kom hem sov mina familjemedlemmar hårt, Rulle och Maria på sofforna på verandan och Linda i sin säng. Eftersom jag inte kände mig trött  ringde jag Marita för att kolla om hon ville ha en snabbvisit. Då hon ville det cyklade jag dit och pratade bort en stund. När jag kom hem hade gänget vaknat och de hade även tagit hand om matleveransen. 

Nead och Wee kom och hälsade oss välkomna och de fick, som brukligt, lite presenter av oss som vi haft med från Sverige. Det är inga märkvärdiga saker men de blir alltid lika glada.

Nead fågade oss om vi ville ha kokosnötter och då maria frågat efter det sa jag att det ville gärna. Hon återkom en stund senare med 8 kokosnötter som hon skickligt skalade med en bred vass kniv och slog sedan av toppen så det var bara för oss att njuta av iskall kokosmjölk samt inkrom.

Vid 18 tiden var vi hungriga och tog cyklarna och MC:n ner till Bengts, vid vår strand, och de blåste milda härliga vindar från havet! Vi beställde mat och jag och Rulle tog varsin efterlängtad iskall Changöl men tjejerna nöjde sig med vatten.

Det smakade så gott och var så mysigt att det är svårt att beskriva känslan av välbehag då ord inte räcker till!
 
Kl. 20.30 slocknade vi, försökte läsa en stund men det var lönlöst! 



Vy från Bengts restaurang, en vacker men oskarp skymningsbild.

Kommentera här: