2009-03-30 Prachuap Khiri Khan och apberget samt stranden i Huay Yang

Började den tidiga morgonen med att cykla ner till stranden för att återigen få uppleva soluppgången. Gick sedan en sväng i rask takt.



God morgon vårt kära Huay Yang

På vägen såg jag ett stånd med kaktusar vid strandängen och den bar fantastiskt vackra blommor. 



Kaktusar på strandängen





Vacker, eller hur?

Efter frukost äntrade vi Mc:a och åkte i väg till Prachuap Khiri Khan. Första anhalten var apberget med ett tempel på toppen. Vi skulle bara klättra 396 trappsteg för att nå vårt mål. Vi fick med oss en apvakt, då en del apor kan vara aggressiva, samt att vi köpte med oss majskolvar och någon slags korn som de gillar. 

 

Här börjar klättrandet
 
Efter en antal steg kom det horder av apor, stora och små, och en del lyckades slita hål i majspåsen så de rasade ut till deras glädje. En del av honorna bar sin unge hängande på magen med benen fastklammrade över ryggen. Otroligt söta!



En del tog snällt och fint direkt ut handen



Mamma med unge



Efter en kort paus var det bara att stega vidare uppåt



Väl uppe på toppen bjöd vi på en vidunderlig utsikt mot söder.......



......och norr



Templet





Vår snälla och trevliga apvakt

Han (apvakten) låste upp en liten tempelbyggnad och bjöd oss in, räckte oss 3 rökelser vardera som vi fick tända och placera i en stort sandkar framför Buddha. Härefter visade han tecken på att vi skulle knäböja och göra vajhälsning till Buddhas ära. Efter denna lilla fina ceremoni såg han nöjd ut och vi kunde påbörja vår färd ner för alla 396 trappor igen.



Efter denna trevliga aptur for vi vidare in till city och gjorde lite bankärenden samt diverse inköp i "billiga affären".

Vi lämnade staden och for tillbaka via havet och över den lilla flygplatsen. Innan vi fick passera var vi tvungna att skriva in/ut oss i en liggare hos gränsvakten, då området är militärt.

Vi åkte vidare efter havet mot Ao Manao, där vi stannade en kort stund och köpte lite färsk uppskuren ananas i var sin plastpåse. Mycket gott och läskande. Vi beundrade även den vackra stranden som ligger i en bukt.  



Ao Manao

Härefter for vi hemåt och åt lunch på Bengts.

Innan middagen kom Susanne, Eva och Lennart och gästade oss för en drink före kvällsmaten och vi har valt att åka till Kaew.

Kommentarer:

1 Lotta:

Det kaktusståndet har vi gått förbi också, men aldrig när det blommar. Vad vackra de var!

2 Eva:

Underbart vackert och vilken underbar restripp till Hua Hin ni har gjort. Du ska även veta att solen även skiner här i Svedala och vi går mot varmare tider (10-15 plus i slutet på denna vecka)Må gott så länge och lite avensjuk är jag. :-)

Kommentera här: