2010-04-26 Ny fräsch vecka..........

Idag skulle en jobbarkompis börjat jobba efter sin månadslånga semester i Thailand men han och sällskap sitter fast i Bangkok och det lär enligt uppgift dröja en vecka innan de får möjlighet att flyga hem. De har ju inget eget hus att tillbringa tiden i och i Bangkok är det inte heller så lustfyllt nu på grund av demonstrationerna. För deras skull hoppas jag de befinner sig på något trevligt ställe under tiden som de väntar.  

Hade vi planerat att åka hem senare än vi gjorde, då vi kom hem i sista stund innan askmolnet förhindrade vidare flygresor i Norden och norra Europa, hade vi självklart stannat i huset och väntat där tills vi fick klartecken. Det hade inte gått någon nöd på oss, snarare tvärtom, men våra arbetsgivare skulle nog inte ha blivit så glada, men kan man inte flyga hem så kan man inte. 

Nu planerar militären att sätta in åtgärder för att driva bort de röda från Bangkok och jag hopas det inte slutar med ett blodbad då tillräckligt många liv har spillts på grund av demonstrationerna oavsett vem som tycker sig ha rätt eller har fel.

Men som det ser ut nu känner jag ingen oro eller skräck att återvända till vårt kära Thailand men hoppas på att de kommer fram till en lösning som de flesta kan acceptera när det gäller vem eller vilka som ska styra landet. Det behövs stabilitet, om det nu går att uppnå, då det är så mycket gammalt groll och maktspel som de inte verkar få någon ordning på.
 
Suck! Mitt hjärta blöder, vi har ju vårt andra hem där och jag gillar verkligen det thailändska folket och dess fantastiska natur och underbara stränder.  

Nu är även måndagen snart slut och snart är det fredag igen.....


Vy från Da´s (fd Bengts) restaurang, skulle vara mysigt att vara där nu.....

Kommentarer:

1 Christer:

Ja, det ser ljuvligt ut!

2 Lotta:

Håller maten samma klass? Har hon återgått till enbart thailändska rätter?

3 Anonym:

Ja hoppas det löser sig!

4 Birgith:

Jag vill också vara där nu. Sist vi var där var matten jättegod. Men det tog lång tid innan vi fick in vår mat.

5 Annika:

Maten är jättegod men vi äter ju bara thaimat. Viss variation kan det vara beroende på vilket kock som lagar maten men den är marginell. De erbjuder även "svensk mat" fortfarande. Vi var ju där under "lågsäsong" så det gick lagom snabbt att få in maten.

Kommentera här: