2010-01-27 Nya fönster inmonterade hemma i Stockholm

Äntligen var det vår tur att få Treglasfönster inmonterade i lägenheten. Teamet om 6-7 killar från Astral kom strax efter kl. 07 och satte igång med att ta ut de gamla fönstren samt fönsterkarmarna och jag gick till jobbet för att lämna dem ifred. Vilket de säkert var tacksamma för......

När vi kom hem på kvällen var alla fönster och karmar utbytta och det var alldeles tyst i lägenheten. Allt sus från trafiken på håll var borta och nu slipper vi dessutom att höra skratt och pladder från glada nattsuddare som passerar förbi huset och som stör nattsömnen.

Husen i området som vi bor i är byggda av HSB 1974 och de gamla Tvåglasfönstren släppte ut värmen och in kylan samt ett kalldrag som hade förmåga att tränga in i märg och ben. Nu är de varmt och gott och vi kan  öppna ventilen och själva styra hur mycket kalluft vi vill ha in. Vilken lyx!

Jag tänker inte bifoga några bilder på våra nya fönster för jag tror de flesta av er som läser detta vet hur ett treglasfönster ser ut, däremot kan ni få se lite bilder från vårt kära Thailand.


Kho Tao Sairee Beach mars 2009


Betraktelse från en hängmatta i Bang Saphan mars 2009


Orchidstranden april 2008

Kommentarer:

1 Christer:

Ja, visst vet vi hur treglasfönster ser ut. Skönt att ni får det tyst och lugnt utan störningar utifrån.



Verkligen härliga bilder från vårt Thailand!

2 Lotta:

Jag vill åka NUUUUU!!!!! Tittar ofta på våra egna bilder och njuter även om även längtan slår till så man nästan blir deprimerad. Vad skönt med 3-glas, vi har en snikvariant på 3-glas men det dämpar verkligen.

Kommentera här: