2010-07-27 Tur på lånecykel efter jobbet i den ljumma sommarkvällen

Efter att ha jobbat över några timmar till ca 20.00 och säkert suttit som en ostkrok framför datorn hade jag ett stort behov att röra på den stackars kroppen. Kom på att jag faktiskt kunde cykla en bit. Jag har nämligen fått låna ett cykellånekort av en jobbarkompis som har semester så varför inte utnyttja det.

Lånade en City Bike cykel vid Frihamnen, nära jobbet, och tänkte mig en skön cykeltur till Kungsträdgården via Strandvägen. Hissade upp sadeln till min benlängd och satte fart på pedalerna. Den rackarns sadeln hade dock en tendens att sänka sig så när jag började känna mig som en groda fick jag stanna och höja sadeln med jämna mellanrum. Annars fungerade cykeln utmärkt med 3 fina växlar och bra rull på hjulen.

När jag kom fram till Kungsträdgårdens T-banenedgång fanns det inget inlämningsställe där, som jag fått för mig. (Missade att kolla det när jag startade). Nåväl, kvällen var ljummen och skön samt solen var på väg att sänka sig över staden så jag cyklade förbi Operan, Riksdagshuset, Stadshuskajen och sedan via Norrmälar strand , där det var full hålligång på restaurangbåtarna samt glada uppsluppna människor. Trottoaren kantades av husbilar från när och fjärran och det var underbart att susa förbi i den sköna varma sommarkvällen.

När jag kom mot Stadshagen började svetten lacka och jag började misströsta över att inte ha hittat ett lämpligt avlämningsställe för den förbaskade cykeln. Jag ville ta T-banan hem då hungern började göra sig påmind och blodsockret var på väg ner.

Man får inte ställa cykeln var som helst utan den måste låsas fast i ett speciellt räcke för lånecyklar annars får man böta. Det ville jag ju givetvis inte utsätta min snälla kamrat för. Man får ha lånecykeln i 3 timmar sedan måste den lämnas på avsedd plats.

Färden fortsatte, och min panikartade blick spejade för fullt, cyklade upp för en tung backe till Stadshagens T-banestation på vinst och förlust och där fanns det äntligen ett avlämningsställe, puh! Klockan hade nu hunnit bli 21.00 och givetvis hade min T-bana precis gått så det vara att vänta i dryga 10 minuter. 

Lånecyklar på rad i ett cykelställ
Fotot är stulet från nätet.

Ringde Rulle från mobilen då han börjat undra vart jag tagit vägen. Han hade ju ingen aning om att jag tillbringat ca 1 timme på cykel på väg hem från mitt sena värv. Väl hemma kändes det gott med lite näring.

Natti, natti!

Kommentarer:

1 Lotta:

Men din stackare! Då åkte väl i alla fall skinnjackan av?... :-) Detta skall nu lära dig att inte vara duktigare än vi andra och ta tunnelbanan hela vägen, ha, ha!

Kommentera här: