2010-06-27 Cykeltur och medhavd fika till Skeppsholmen hela familjen

En strålande sommardag. Vi beslöt att cykla in till stan och Maria hängde på. Linda och Daniel skulle sluta upp på Kungsholmen vid bron till Karlberg. Cykelturen gick mot Rissne, Sundbyberg, Bällsta kanal på lummig strandväg och sedan via Huvudsta och Pampas Marina till Kungsholmen. En fantastiskt vacker cykel- och gångväg.


Utsikt mot Brommalandet efter Bällstakanalens utlopp till Ulvsundasjön


Huvudstabron till höger


Karlbergs kanal


Mot Karlberg

Daniel och Linda slöt upp och så cyklade vi på Kungsholms Strand och där small det till som ett pistolskott och Marias bakdäck hade exploderat. Då Rulle alltid har cykelreparationsgrejor för punka etc. med sig men ingen innerslang cylade han och Daniel iväg och köpte en sådan på Clas Ohlson. Rulle plockade sedan av hjulet och fixade det hela snabbt, pumpade upp däcket och sedan bar det av igen. Tur för Maria att hon har en så händig pappa som har grejor med sig annars hade hon fått gått hem med cykeln dryga 1,5 mil. 




Tvä händiga grabbar, Rulle och Daniel 


Vid Gustaf Adolfs Torg kommer vaktparaden.......


En del försöker stämma in i takten....

Vi cyklade till Skeppsholmen på Af Chapmansidan och slog oss ner där på grässlänten där vi kunde blicka ut över Saltsjön och Gamla Stan. Linda och Daniel hade köpt gott kaffebröd och bjöd på och det smakade bra efter mackorna.


Af Chapman


Ett Vitkindat gåspar med sina ungar


Ulliga sötnosar

En liten Gräsand var modig nog att komma nära och lät sig väl smaka av bitar med bröd och bulle.


Gräsand som ville ha brödbitar


Maria, Daniel, Linda och Rulle


Varmt och skönt i solen


Slottet i bakgrunden

Efter fikat och softning en stund cyklade vi ut på Kastellholmen.


Ett ryskt skepp med för oss okänt namn


Våghalsig klättring i masten




Vy mot Söders höjder


Slussen


Kastellet

Efter att ha rundat Kastellholmen cyklade vi hemåt igen, samma väg tillbaka. Linda och Daniel vek av hemåt vid bron mellan Kungsholmen och Karlberg och vi fortsatte hemåt. 

Efter hemkomsten tog Rulle och Maria MC:n till Barkaby köpcenter, Sportex, för att köpa nya däck till Marias cykel då de inte var i något vidare skick.

Det är härligt att kunna cykla in till stan på så fina cykelvägar utan en massa biltrafik att trängas med och dessutom få motion och sol på kroppen samtidigt. Vi avverkade väl sisådär en 4 mil tor.

Tack min kära familj för en underbar dag!

Kommentarer:

1 Lotta:

Du är väl för flitig med kameran! Såg ut som en härlig tur!

2 Din dotter Linda:

Tack själv det var så trevligt så, vi hade ju verkligen tur med vädret också! Fina bilder med.

pokäd

3 Birgith:

Säger det igen, vilken duktig fotograf du är. Du måste ha otroligt många bilder i ditt fotoarkiv. Synd om punkan, men det löste sig ju.

Kommentera här: