2010-11-29 Stafylokockerna härjar i Rulle och ny frukost utan kolhydrater för min del

Idag var Rulle tillbaka på sjukhuset och det var en ny läkare som konstaterade att han fått Stafylokocker i operationssåret och det var därmed ingen slemsäcksinflammation. Tyvärr hade jag därmed rätt då det var min misstanke från början. Den som undersökte Rulle akut var AT läkare men han stämde ändå av med en överläkare då han inte var säker. Lite småklantigt då de inte tog rätt prov enligt läkaren. Dränaget togs därmed bort och hålet syddes igen. Antibiotikan var dock av rätt sort så den får han fortsätta med. Stackars Rulle!

Jag körde Cykelpuls efter jobbet med Daniel (Rulle fick avstå) och det gick jättebra, denna gång...

Sedan en vecka tillbaka har jag lagt om min frukost kost helt och hållet då jag får i mig för mycket kolhydrater. Fick tipset av Daniel som läst en artikel av Jonas Colting "Den nakne löparen" där han anser att vi öser i oss alldeles för mycket kolhydrater genom bl. a. havregryn och andra gryner i form av gröt eller müsliblandning då vi sitter så mycket på dagarna om vi jobbar på kontor t ex. Grynerna omvandlas till socker samt gör att vi blir bukstinna.

Jag har alltid trott att gröt är nyttigt men icke...Nu blir det 2 skramlande ägg med lite rapsolja samt ett par ostbitar (jag älskar ost), en stor kopp grönt te, blå filmjölk med kanel samt 2 matskedar med en blandning av kruskakli, solrosfrön, sesamfrön och linfrön. Fettet gör så man blir mätt i 4-5 timmar minst och det är inte farligt med detta nyttiga naturliga fett om man rör sig som vi gör. Inget bröd alls.

Lunchen blir det dock lite kolhydrater i form av pasta, dinkelris, eller fullkornsris med något vegetariskt till eller fisk men det gör inte så mycket då portionen är ganska liten och jag tror att jag gör av med detta onödiga kolhydratsintag i samband med träningen...hmmm. På en vecka har jag i vart fall tappat drygt 2 kilo! Ruggigt effektivt och jag känner mig "lätt" i magen och "suget" är borta.

Här nedan kan du läsa Jonas Coltings artikel.

http://www.kostdoktorn.se/jonas-colting-om-kolhydratsbluffen

2-3 dagar efter omläggningen till denna kost kände jag mig lite "blodsockerfattig" och tappade energin som bara dog i slutet på Cykelpulspasset förra måndagen och jag mådde nästa illa. Men nu har kroppen kommit i balans och vant sig så nu är det full fart igen och jag mår toppen! Linda berättade att hon kände likadant i början och har också tappat flera onyttiga kilon även fast ingen av oss är överviktig.


Jag i träningstagen i mars 2010

Kommentarer:

1 Lotta:

Men fy, stackars Rulle! Nu får han inte vara ute och cykla mer och skall han ut får han ha rullator!

2 Susanne:

Det är precis som vi gör, på morgonen blir det 2 ägg i stekpannan med lite smör o några bacontärningar och vad huset har tex lite paprika el svamp, mums fillibabba o jag klara mig till lunchen utan hunger :)

Ikväll vlir det Core 20.00

KRAM på er

3 Annika:

Till Lotta: jag ska hälsa honom det, ha, ha!

Till Susanne: Vad duktiga ni är och framför allt du som kämpar på med träningen fortfarande! Vilket flyt! KRAM till er oxå.

Kommentera här: