2011-09-25 Nu är vi hemma igen och en trött men härlig dag i paradiset

Taxi 020 kom strax innan 11.15 och incheckningen igår gick som en dans trots våra 87 kg fördelat på 7 (sju) väskor av olika srorlek och format. Vi hade också närmare 25-30 kg i handbagage. Men damen vid incheckningsdisken var trevlig och vänlig och incheckningen gick därmed som smort. När hjärtat slutat klappa av nervositet för att vi skulle få sota för alla våra kilon och betala dyrt för övervikt, tog vi en fika i lugn och ro. Trampade härefter runt lite och kollade bl.a. in Champagnehyllan men kunde faktiskt hålla fingrarna i styr och låta bli att köpa ännu mer av denna ljuvliga dryck. Det får faktiskt räcka med det vi har i packningen. 

Vi bordade planet som avgick i tid kl. 14.30, i enlighet med tidtabellen. Thai är duktiga på att passa tider eller köra in eventuella dröjsmålstider innan Take Off.


Vy från vårt flygplansfönster i väntan på Take Off...


Så är vi då väg till taxbanan och snart stannar vi för att dra på utav helskotta för att den tunga maskinen ska orka lyfta alla dessa människor samt all packning, upp i skyn. Det är otroligt häftigt att det bara fungerar! För att inte tala om hur tacksamma och glada vi är för att det faktiskt gör det.

Jag tycker att starten är den häftigaste upplevelsen på hela flygresan samt även landningen. Dels är det starten, farten och den enorma lyftkraften som tar oss till målet samt att landningen sker i vårt kära Thailand. Där i mellan tuffar vi fram, som det känns i maklig takt, och försöker roa oss, äta, sova, äta etc etc. under 10,5 timmar.


Här har vi kommit en bit på väg...(i luften)


Bye, bye Sverige snart lämnar vi dig...




Upp i det blå bland molnen. Tjohej se upp Thailand nu kommer vi!

Efter en smarrig Gin & Tonic (som är brukligt på dessa resor) samt min goda SeaFood försökte vi slumra några timmar lite till mans men det blev inte så mycket sömn under flygresan. Vi landade i Bangkok 05.20 thaitid (24.20 svensk tid) och efter passkontrollen stod Samran och väntade på oss i ankomsthallen och vi var nere i byn 3,5 timmar efter ca 32 mils körning. Samran kör snabbt och säkert och där vi befinner oss är det mulet ömsom sol men ca 32 grader varmt.

När vi kom fram till Huay Yang och vårt kära hus mötte oss en röd text med Home Sweet Home i rött. Marita kom på besök och det visade sig att det var hon som köpt den fina texten för att överraska oss. Det var fint gjort och jag blev självklart extra glad att hon valt röda bokstäver då hon vet att jag gillar rött.


En present från den goda vännen Marita, röööda vackra bokstäver!

Dagen gick som i dvala, massor att packa upp som tog lång tid. Maria fick paus och slängde sig i poolen, Rulle tog MC : n och handlade på Pops. MC:na startade direkt utan problem trots att de stått okörda i 6 månader. Under tiden som vi väntate på matleveransen tog jag cykeln och Rulle och Maria tog MC för lunch hos Das. Denna utsikt över havet är obetalbar och här ska vi bo för jämnan from nu. Känslan är obeskrivlig, livet är på topp!

Nu har vi nått det mål som vi kämpat för i dryga sex månader. Vi är glada över att allt gått i lås och att vårt upplägg samt logistik flutit på utan hinder. men det har varit mycker jobb samt planering som ligger till grund för det här. Vi vill särsklit tacka både Christer och Staffan för att de hjälpt oss med en hel del tips och råd samt att det faktiskt var de som väckte tanken på denna permanenta flytt på allvar. Detta är lönen för mödan!


Vy från Das restaurang.

Vid 19 tiden kom Marita och Peter och vi skålade för vår efterlängtade hemkomst i champagne Alexandre Bonnet. Härefter åkte vi till Kaew och åt kvällsmat tillsammans.


Vår trädgård växer och frodas och här kommer jag att ägna mycket tid.


Vår "typ" Yuccapalm har fått babysar som vår trädgårdspersonal planterat utanför vårt badrum som jag bad dem om innan vi reste hem till Sverige i april 2011. Nu står de där och har blivit riktigt stora.

Tack alla som medfört till att det blev en mycket trevlig resa och ett par fantastiska dagar samt kväll!