2011-09-30 Vacker och nyttig frukt och Maria njuter i bubbelpoolen

Det fina fruktfatet som jag fick av personalen innehåller så många nya frukter och en del har jag aldrig ens smakat. Nu ska jag hålla utkik efter dessa frukter på marknaden som bl.a. Guavan som innehåller massor av nyttigheter som kalium, kalcium, c-vitamin, järn, natrium, selen, zink, magnesium m.m.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Guava

http://www.thailandsfakta.se/thaifrukter.htm

Drakfrukten tycker jag ser häftig ut och den kan vara lite smaklös men den vi fick var jättegod.


Röd och fin...


Drakfrukt, läskande god

Vi har 2 stockar bananer på tillväxt och de är klara om en månad säger personalen och då är vi ju här till vår glädje och inte som en del gånger att de hinner bli klara först när vi åkt härifrån. Ett par gånger har jag haft med mig bananer hem till arbetskollegerna och det har uppskattats men nu är det slut med det. Nu får de komma hit i stället för självplock, ha, ha.


Våra bananer på tillväxt, stock 1... Riset vid sidan är ett gammalt fågelbo.


...och stock 2


Maria har hittat en skön läsplats


Just nu kl. 09.45 ligger temperaturen på närmare 33 grader, härligt varmt och skönt.

Läste att Stockholm får varmt (runt 20 grader) till helgen så det är bara att njuta så länge det varar...

  

Kommentarer:

1 Lotta:

Jo vi hade faktiskt 21 grader igår eftermiddag men idag på morgonen i alla fall är det bara 14 grader. Drakfrukten tycker jag väldigt mycket om men den måste vara kylskåpskall annars är den lite fadd i smaken. Guava, hur smakar den och vilken av frukterna du fick är det? Verkar ju vara ett utmärkt sätt att få i sig vitaminer.

Är det Hundraåringen Maria läser? Såg ut så på pärmen. Om, så får hon väl ett par härliga skratt...

2 Eva:

Ser så gott ut! Det verkar ju inte som att det går någon nöd på er inte..... Vi får sista sommarbrisen över oss i helgen. Sedan kommer nog rusket oss allt närmare.

3 Susanne:

Vad härligt ! Hundraåringen påbörjade jag på förra resan i Mars i år.... ser fram emot att få fortsätta läsa på resan som i november.

Läser aldrig hemma, finns ingen tid... o det finns i Thailand visst är det underbart !

Jag ringer dig Annika senare idag. KRAM på er

4 Christer:

Guava gillar jag, den är god fast den egentligen är både hård och lite torr. Den heter Farang (eller Falang) på thailändska, samma ord som för västerlänning.



Det är extra gott att doppa bitar av den i Plik Glüa (betyder Chilipeppar Salt), en blandning av socker, lite salt samt lite finfördelad chilipeppar.



Guavajuice är mycket mycket gott, har mer smak än själva frukten, finns både i vanliga enliters tetrapak samt i halvliters plastflaskor i kyldiskarna.

5 Annika:

Till Lotta och Susanne: Maria läser Historikern. Guavan smakar lite hårt päron. Kolla den nya länken i bloggen.

6 Annika:

Till Christer: Jag gillar den också och den är precis som du beskriver. Måste testa juicen, det låter gott, så tack för tipset.

Kommentera här: