2012-04-29 Golfrunda om 18 hål på Black Mountain i Hua Hin

Kl. 08.00 blev jag hämtad med bil och vi var 8 golfsugna personer som drog iväg till Black Mountain i Hua Hin. Vilken häftig anläggning måste jag tillstå och golfbanan ligger mycket vackert utbredd vid Black Moutainbergen.

http://www.golfasian.com/golf-courses/thailand-golf-courses/hua-hin/black-mountain-golf-club/

Vi spelade med två boll (två "lag") om fyra i varje och jag gick i boll 2.

Hålen om 18 är för det mesta mycket långa och lite kniviga i mellanåt med sandbunkrar och vatten hål som bollen ska passera genom, över eller på sidan. Dessutom är det otroligt varmt nu och det innen att det är extra jobbigt att traska fram över kullar och dalar samtidigt göra ett bra jobb. med tanke på att jag är nybörjare och ovan att spela på golfbanor överhuvudtaget tycker jag att det gick hyfsat bra. Men även "proffsen" muttrade irriterat när det gick sämre. Ingen av de som var med kan skryta om ett lysnade resultat.

Nåväl det är bara att lära sig av misstagen och träna på det och lite till så går det förhoppningsvis bättre nästa gång. Övning ger färdighet men i detta tekniskt kluriga spel kan allt hända för både nybörjare eller proffs. Det gör det hela lite extra utmanande.

Dessutom kommer jag att få låna en handbok från Hebbe som heter "80 femminuters lektionet i Golf" som ska vara mycket bra pedagogiskt upplagd med professionella råd från världens främsta golflärare för att nå framgång i golfandet. Den ska bli mycket intressant att läsa.  

Kul är det i vart fall och jag hänger gärna med på fler golfrundor med dessa trevliga och duktiga människor. Vi har kul och trevligt och det är det viktigaste  Visste du att spela golf heter "Län Koff" på Thailänska och det betyder "Leka Golf"?    

På tisdag är det planerat att vi spelar på Sea Pine i Hua Hin... 

  
Här sitter några Caddies och väntar...


...och här sitter nästan hela golfgänget och softar innan "allvaret" börjar


En liten del av golfbanan sett från Klubbhuset


Nu är vi på gång...


Min Caddy Faay till att börja med...








Min nya Caddy Yoy då Faay blev dålig i magen och måste bryta sitt pass


Oj här lutar det kraftigt nedåt




Som en lite souvenir från denna trevliga dag köpte jag en keps, det blev en svart då de tyvärr inte hade några röda...

Efter golfande satt vi en bra stund och softade i klubbhuset samt hade en liten prisutdelning.

Tack till alla i golfgänget för en god match och trevligt umgänge!

Vi var hemma igen ca kl. 19.30 och Rulle och åkte direkt iväg till Kaew för att äta en sen middag. Där fick vi sällskap av Peter, Hebbe och Hasse med hustrun Anne.

Tack för en trevlig kväll!

Natti, natti från en helt slut bloggerska efter dagens eskapader...

Kommentarer:

1 Birgith:

Härligt Annika, snart blir du ju ett rikgtig proffs. Det är bara å träna å träna. Fast det måste vara svettigt i den värmen ni har just nu.

2 Annika:

Till Birgith: Nja lite duktigare kanske för varje gång men proffs lär npog dröja:-) Det är mycket svettigt men hellre det än att frysa.

Kommentera här: