2012-01-02 Sista etappen hemåt och hemma i Huay Yang igen

Det har regnat hela natten och det regnade fortfarande vid kl. 07.00 när vi gick upp då vi hade en lång körning till framför oss. Vi hade beställt frukost av Jens till kl. 07.30. Jag gick ner till allrummet strax före och då var det låst men jag knackade på deras förmodade sovrum och Jens bad om ursäkt att han missat tiden.

Nåväl, det går ju snabbt att fixa frukost och det skulle bli omelett med spenat och mozzarellost samt kaffe och rostat bröd så Jens satt fart med det. Vi var tydligen de enda gästerna och det var inte så svårt att förstå varför då det inte var någon vidare ordning samt att stället börjar bli riktigt nedgånget. Det är tydligen en dansk som äger stället men har överlåtit skötseln åt Jens som gärna vill köpa det. Det krävs en hel del renovering som vi ser det men charmen är svårt att ta ifrån dem. Vill du kolla närmare kan du klicka på länken nedan.

http://www.agoda.se/asia/thailand/ranong/apres_ski_j_d_hotspring_guesthouse/reviews.html

Efter frukost var det bara att dra på sig regnkläder, surra fast den regntäta packsäcken på Rulles pakethållare, packa ner resten i min MC och så åkte vi iväg i hällande monsunregn. Vägarna är mycket bra mellan Ranong och Chumphon om ca 11 mil så vi kunde hålla mellan 60-70 km/timmen så vi lade mil efter mil efter oss och regnet ville inte avta utan det var jämngrått på himlen.

Vi stannade till på Esso bensinmack efter avtagsvägen mot Prachuap, dvs. norrut och tog en varm kopp kaffe och lite tilltugg för att få lite påfyllning av energi samt sträcka på benen etc. Regnet fortsatte hela vägen hem och först när vi kom till Huay Yang hade regnet upphört men det hade regnat en hel del även i HY såg vi.

Det var underbart att svänga in på den lugna Risfältsvägen efter denna tuffa körning om drygt 27 mil och väl hemma låsa upp och bara njuta och glädjas över att resan gått så bra samt varit mycket trevlig. 

Kvällsmålet avnjöts på Maew som själv varit på semester en dryg vecka i Chai Mai och öppnat restaurangen idag igen. När vi åkte hem från restaurangen hade det börjat regna igen och det fortsatte när vi gick och lade oss.

Tack min kära Rulle för en trevlig resa samt även Christer och Staffan och alla andra som bidragit till att resan blivit så lyckad.

Har du tid och möjlighet att åka MC på detta sätt som vi gjort, gör det, den är en upplevelse som vi gärna gör om hur många gånger som helst.


Hem ljuva hem och borta bra men hemma bäst!