2012-06-28 Polisförfrågan om nakna överkroppar, vad som gäller och inte...

Häromdagen pratade jag med en polis i Polisboxen vid Huay Yang Beach angående de som rör sig på stan till fots eller på MC med bar överkropp och hur de förhåller sig till det. Pop som är delägare i bygget av Resorten där hjälpte till att tolka då polisen inte kunde någon engelska.
 
Polisen kan inte stoppa eller bötfälla någon för denna förseelse då det inte är olagligt men däremot ses det inte med blida ögon då det är oetiskt, oartgt samt omoralsiskt gentemot den Thailändska befolkningen samt även för oss andra. Det som däremot är olagligt är att sola topless eller naken både på stranden och i övrigt och där kan man alltså ställas inför rätta.  
 
Polisen föreslår att vi tar kontakt med kommunen om att sätta upp en tydlig skylt på svenska om vad som gäller eller om vi faranger själva ser till att informera varandra både skriftligt och muntligt i våra respektive områden. 
 
Det är inte kul att behöva säga till eller tjafsa med folk som inte begriper bättre eller som kanske inte vet vad som gäller helt enkelt. Den senare brukar det inte vara något problem med då den som är klok nog att inse sitt misstag raskt brukar ta på sig. Det är värre med de andra som tycker att de kan göra som de vill och struntar i både etik eller moral och är därmed är respektlösa mot det thailändska folket och de bryr sig helt enkelt inte.
 
Om vi faranger försöker påtala det här med klädkod på ett trevligt sätt, om vi får möjlighet, kanske en eller annan skärper sig. Jag menar om tillräckligt många säger ifrån kanske det händer något. Vi får i vart fall hoppas på det.
 
Från det ena till det andra så vill vi tipsa om Svenska Ambassadens hemsida som är mycket bra upplagd och där vi kan få bra info om vi behöver ta reda på något om svenskt pass, körkort etc. 
 
http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bangkok/
 
En ros till dig som bryr dig och visar respekt och vördnad för det thailändska folket... 

Kommentarer:

1 my:

vad bra att du tar upp detta otrevliga... för det är ju faktiskt så att vi som förstår den thailänska etiken o moralen skäms över de som inte har mer vett än att beakta deras syn. tack för att du kämpar mot fula skyltar o oförstånd i allmänhet.

Svar: Tack My och kämpa för att det Thailändska folket inte ska behöva skämmas för oss har vi möjlighet att göra allihop.
Annika Thailand

2 Lotta:

Hur är det botanikkunskaperna? Hi hi...

Svar: Det är en Desert Rose kära lilla Lotta, hi, hi...
Annika Thailand

3 Måd:

Tack Annika för all nyttig information. Nu har vi bara ett intyg kvar för att få 1-års visum. Om två månader inviger vi vår lägenhet i byn.

Svar: Tack själv och visst känns det härligt!
Annika Thailand

4 Lotta:

Attans också, där fick jag för att jag mopsade mig... :-)

Svar: Mmm, försöka duger men fåglar är du däremot bra på:-)
Annika Thailand

Kommentera här: