2012-06-29 Liten MC-tur norr om PKK och minuspoäng för X2

Eftersom det är fredag igen och därmed städdag bestämde vi oss för att ta en MC-tur genom PKK och sedan norrut för att kolla på X2 bl.a. Ned brukar städa mellan kl. 13.00-16.15 men då hon fått något i ögat och skulle till läkaren efter lunch frågade hon om det var ok om hon kom vid 10 tiden istället. Självklart var det ok. Ned fick hjälp med städningen av Åh så det skulle gå lite fortare.
 
Idag hade väderleksrapporten lovat regn men då vi har bra regnkläder fanns ingen anledning att ställa in åkturen.
 
Vi lämnade motorvägen vid vägen in mot Akvariet för att ta landsvägen sista biten till PKK och fortsatte genom PKK via kusten till Au Noi och åkte sedan vägen inåt landet norrut, förbi fiskrestaurangen dår vi åt med Peter och Yotin för ett par veckor sedan och vidare mot X2 Kui Buri. Vid en liten by, strax efter fiskerestaurangen, innan motorvägen, svängde vi till höger och åkte en asfaltväg som var i uruselt skick. Vi åkte den vägen för ca 3 år sedan med Linda och Daniel och då var den alldeles nyasfalterad och jättefin. Synd att de inte lägger på ett tjockare lager av asfalt då vägen annars snabbt körs sönder av tung trafik.
 
Nåväl när vi var framme vid X2 som de gjort så mycket reklam för förstår vi inte riktigt varför. Resorten var i dåligt skick med tanke på vad det kostar att bo där om minst ca 1 500 sek/natt. 
 
http://www.agoda.com/asia/thailand/prachuap_khiri_khan/x2_kui_buri_hotel.html
 
Den här futuristiska stilen, som tydligen en del tycker är så läcker, med obehandlad grå betongmur, fattar inte vi utan den höga muren påminde lite om ett fängelse. På kvällen när det är mörkt kanske spotlighten i muren kan ge vackra skuggor men definitiv inte på dagen. Gångar av träbryggor i hela området bångnade under Rulles vikt om 100 kg och träet var ruttet på sina ställen, spikar stack upp etc. dvs, i stort behov av renovering. Ska man nu ha trämaterial krävs det att det underhålls annars ser det bara sunkigt ut tycker vi.
 
Samtliga vattenbassänger var smutsiga och ofräscha, poolen var full av löv från lövträdet med sitt lövverk precis ovanför poolen och poolvattnet verkar inte ha gjorts rent på x-antal dagar. Även de sten- och trälådor som skulle vara bungalows var slitna på fasaden och vi kunde hitta någon charm överhuvudtaget i detta område. Restaurangdelen omgiven av en hög obehandlad betongmur skulle inte vi vilja sitta och äta och känna någon som helst mysfaktor.
 
Det enda som vi tyckte var fint var strandområdet med utsikt över PKK bukten. Resorten ligger väldigt avsides mitt i ingenstans med ca 1 mil från staden PKK och ca 2 mil från staden Kui Buri. Men om man nu gillar denna avskijdhet samt att betala dyrt för ett bedagat hotell som har gjort ett försök att vara supermodernt så kanske det kan vara värt att bo där. Men som sagt detta är inget hotell eller Reosrt vi ens skulle fundera på att ta in på till samma kostnad som t.ex Hilton eller andra lyxhotell.
 
Jag iddes inte ens några bilder utan hänvisar till Lottas blogg, www.orjas.travelblogg.se då Bosse och Lotta var där och kollade för ett tag sedan och Lotta tog lite bilder.   
 
Vi tackade för besöket och valde motorvägen en bit där vi passade på att köpa gula fina mango samt ananas och drakfrukt i "fruktståndsbacken" som ligger drygt en mil norr om PKK. Vi vek dock av från motorvägen strax innan PKK och kom till slut in på samma landsväg som tidigare, men vi slapp den dåliga asfaltvägen. Då hade regnet kommit och vräkte ner i princip hela vägen hem. Tur att vi har bra regnkläder.
 
Begravningsplats strax norr om PKK
 
 
 
Kvällsmålet avnjöts på Yuts tillsammans med Bosse och Lotta och det blev som vanligt mycket trevligt.
 
Jag önskar er en trevlig fredagkväll samt helg!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Christer:

Vilken tur ni har som har fått regn, skicka gärna ner några rejäla skurar till oss. Idag är det 20:e dagen i sträck som det inte fallit en endaste droppe hos oss, inte ens på natten. Jag vattnar och vattnar i trädgården men det räcker inte, det skulle behövas mycket mer.

Trist med så illa skött anläggning. Ser att på Tripadvisor.com har detta hotell fått 4,5 poäng av 5 möjliga, av 64 betygsättande resenärer. Jag tycker i och för sig att betongstilen är läcker, men det måste ju i så fall vara välskött och inte smutsigt och förfallet.

Ha en trevlig helg båda två!


Svar: Ja regn är jättebra för alla växter och jag har bett regnet att komma till er så vänta och se om det lyder... De bilder som finns på hotellet ser säkert fina ut men det är inte lika fint i verkligheten, tyvärr, enligt vår åsikt, .Ha en trevlig helg ni oxå.
Annika Thailand

2 Lotta:

Det kanske är därför det heter X2, det renoveras och rengörs bara vartannat år... ;-)

Svar: Mmmm det var fyndigt, men denna "stackars" resort har nog inte renoverats på X antal år (fler än 2), :-)
Annika Thailand

3 Birgith:

Har aldrig sett en begravningsplats i Thailand. Väldigt färgstarkt får jag säga.

Svar: Ja visst är det fint!
Annika Thailand

Kommentera här: