2012-03-31 Bananskörd och vad tog den här dagen vägen?

Idag var det dags att skörda den ena bananstocken och Gock och Ned hjälpte till. Bananerna är fortfarande gröna men ska ligga för tillmogning i några dagar tills de blir gula och därmed klara att ätas.


Gock och jag skördar den färdiga bananstocken


Bananerna för tillmogning

I samband med skörden upptäckte jag att vi har ytterligare en bananstock på gång. Så nu är det en som har "färdiga" bananer men är på växande tillmognad och två som växer fram ur sina respektive blommor. Jisses vad snabbt det går...


En sprillans ny jättebananstock på gång igen...


...och den lite blygsammare stocken som kommit före den sprillans nya och som även den är på väg att växa fram ur sin blomma...

Under förmiddagen fick vi besök av Mong, som vår vakt Oj rekommenderat för installation av fönster- och dörrgaller på vårt hus. Mong är tydligen duktig på stålkonstruktioner och har "sitt finger med" när det gäller takkonstruktioner på en del områden här i byn. 

Vi vill ha möjlighet att ha våra nätfönster öppna både under dag- och nattetid och för att vara på den säkra sidan och för att förebygga inbrott har vi insett att vi måste göra något åt det. För vår del är det lämpligast med järngaller. Mong hade med sig en katalog med en massa typer av galler samt utseende mer eller mindre utsmyckade med detaljer och vi hittade en typ som vi gillade.

Mong kom med förslag på vettiga lösningar och vi vill ha ett öppningbart galler med lås (för att underlätta bl.a fönstertvätt för Ned) samt ett mycket bra pris. Han kommer för provmontering av ett fönster den 10 april då vi "slår till", om vi är nöjda förstås, med vidare montering samt accept av det erbjudna totalpriset.

Kl. 17.00 var vi och flera andra par bjudna till Berith och Tommy i deras Sala som de har på tomten och vi bjöds på valfri dricka med tilltugg som bla. hemkokta räkor i smarrig dipp. Jättetrevligt! 

Nästan hela gänget drog sedan vidare till Anns Restaurang för att äta kvällsmål tillsammans.

Tack alla för en trevlig kväll och ett speciellt tack till Birgith och Tommy för den lilla trevliga tillställningen hos er.


... och så fick vi alla njuta av solnedgången över Burmabergen...Visst är det vackert!