2014-04-04 Hua Hin by MC över dagen för shoppning etc

I morse vid kl. 09.00 drog vi iväg med båda Honda Forzorna till Hua Hin. Det huvudsakliga ärendet i Hua Hin var att åka till möbelaffären Winner för att köpa 2 nya barstolar till vår köksmöbel med stor bordsyta. Där sitter jag, ömsom står vid datorn och vi kan även äta där om vi vill och inte känner för att äta på altanen. De två barstolar vi har där nu har flera år på nacken och är inte längre särsklit bekväma så nu är det dags att investera i ett par nya.
 
Vi hittade ett par barstolar med skön sittkomfort på Winner och de kommer att leverera dem till oss om ca 10 dagar. Skönt att slippa jaga runt på olika möbelaffärer och vi har alltid upplevt Winner som en seriös möbelfirma där vi köpt de flesta av våra nuvarande möbler när vi flyttade in i huset 2006.
 
Bild på barstolarna kommer när vi fått dem på plats om du vill se hur de ser ut.
 
Innan vi åkte in till Hua Hin besökte vi Macro och det är en affär för främst storköp för att du ska tjäna några extra baht. I så fall måste du handla stora mängder av respektive vara. Det är inget att sträva efter om man har som vi ett tvåmanshushåll. Jag kollade bla. annat på hårdost och det var dels inte mycket att välja på och inte särsklit billigt heller för den delen jämförelsevis med andra affärer. Vi handlar det vi behöver i matväg i Huay Yang för att gynna de affärer som finns i byn och det är ofta billigare än på dessa stormarknader. De varor som däremot inte finns här och som vi vill ha kan vi däremot köpa på annat håll.
 
Vill vi köpa hårdost, som är dyrt i Thailand över lag, gör vi det på All in Hua Hin. En helt ok lagrad Emmentalerost kostar 60 baht per/hg som de nu tyvärr höjt till 80 baht /hg. Men det är helt ok då vi köper hårdost så pass sällan. Jag är ostälskare och frossade i hårdost när vi bodde i Sverige men då det är så pass dyrt här i Thailand är det inte värt att lägga en massa pengar på, tycker vi. Det finns färskost att ersätta med här eller annat som vi vill ha på mackan till en billigare penning så det gör vi. 
 
Jag är inte sådan att jag blir halv- eller helgalen om jag inte får det att äta som jag var van vid i Sverige utan har funnit annat gott istället som finns här. De gånger jag är i Sverige kan jag i så fall njuta av det som jag gillar speciellt, om jag vill, och som bara finns i Sverige.
 
Det blev en sväng för brödköp till Hua Hin Bakery och till Hua Hin Bike då Rulle behövde ett par nya cykelhandskar och härefter Market Village. Efter en sen lunch på The Kitchen besökte vi Home Pro där Rulle hade en massa varor att handla.
 
De håller ju på att bygga ett Home Pro i Prachuap Khiri Khan och det kommer att bli en hit. Roligt att de satsar på PKK och det kommer säkert att medföra att fler stora affärsidkare kommer att satsa på PKK är jag helt övertygad om. De har kommit långt med Home Pro i PKK och det lär inte dröja allt för länge innan de öppnar. Då behöver vi inte åka ända till Hua Hin av det skälet i vart fall. 
 
De har flyttat större delen av MC parkeringen till nedre delen av garaget i Market Village och även många affärer har flyttat till bottenvåningen. Bl.a Molecule som har tuffa byxor i olika längd i god kvalitet med djupa fickor med tryckknappar och dragkedja. Rulle har köpt flera shorts där och är mycket nöjd med dem.
 
http://www.molecule-clothing.com/
 
Rulle ville nu ha ett par långa byxor i samband med MC körning och jag blev också sugen på det så vi köpte ett par vardera i diskret mörkgrön kamoflagefärg av märket The Guard. De kostade 1 390 baht/par men vi fick båda paren för 2 500 baht. Det var generöst av affären tycker vi:-))
 
Min storlek fanns tyvärr inte i svart, som jag helst ville ha, men jag gillar dessa brallor i den mörkgröna färgen. De är faktiskt riktigt coola och mycket sköna att bära. (Jag behöll dem på efter provningen och packade ner mina shorts i påsen istället).   
 
Det är bra att ha ett par heltäckande byxor vid MC körning som skyddar dels mot solen samt för insekter och även om olyckan skulle vara framme och du ramlar av och skrapar mot marken. Även om det aldrig kan jämföras med skyddskläder i tex skinn är det bättre än ingenting, dvs bar hud. 
 
Långa brallor i kraftig bomull med många praktiska djupa fickor med dragkedja eller tryckknappar för plånbok, mobil, pass etc. Man kan knyta åt med ett band om man vill längst ner på byxbenet om man tycker att de är för vida där eller fladdrar i fartvinden. Visst är de fina?
 
Många bra fickor..
 
 
På hemvägen stannade vi till på Tesco Lotus i PKK och där ringde jag till Maew och beställde kvällsmat. Det var klart när vi kom hem till byn ca 20 minuter senare.
 
Vi kom hem till ett nystädat hem och det vara bara att packa upp alla inköpta prylar och sätta sig att äta. Nja, Rulle bjöd på en GT först innan maten....
 
Vilket underbart liv vi lever egentligen!
 
Jag önskar er alla mina kära bloggläsare en mysig fredag samt en trevlig helg!

Kommentarer:

1 Pia:

Vi sitter oxå med varsin GT. VICKET SAMMANTRÄFFANDE VA????
Har varit på IKEA i Uppsala. Nästan som Winner i PKK
Snart ska vi äta. Dock inte hämtmat från Maew. Men snart så...

Svar: Härmisar:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Vi har köpt vårt sovrumsmöblemang på Winners.....snyggt och prisvärt.
Kul med HomePro i PKK....har sett att de varit på gång!
Kram Titti

Svar: Roligt Titti att du också gillar att handla där, Visst är det superpt bra med Home Pro på nära håll:-) Kram Annika
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Hej Annika det var ju synd att ni inte handlade på macro huahin det är ju så nära winner dom har ett bra utbud med ost emmentaler 467B per kilo Ha det bra

Svar: Ja med den infon var det ju synd, men vi hade ingen lust att besöka en Macro till just då eftersom vi utgick från att det var samma priser på Macro som Macro. Det finns ju dyrare och billigare emmentaler beroende på lagringsgrad. Tack för tipset ändå:-)) Ha det bra du oxå "anonym".
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Alf Norèn:

Oj jag glömde skriva mitt namn om kommentaren jag får väl ta med mig lite ost till huay yang nästa gång jag åker söderut

Svar: H, ha det är ju snällt tänkt Affe och det ante mig att det var du som var "anonym" men jag var inte bergsäker:-)). Hua Hin All är ju ingen affär med billiga priser men de har ett stort utbud på hårdostar i olika prislägen. Nästa gång vi kommer till HH får vi ta ett till på norra Macro.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta S:

Hej!
Roligt att följa med dig och Rulle på eran shoppingrunda och ostbestyr. Tror nog att vi svenskar tillhör de som äter ovanligt mycket hårdost faktiskt samma sak det där med osthyvel det är ingen självklarhet överallt.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack Birgitta och du har säkert rätt i det där med hårdostätande svenskar:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: