2014-04-09 I dag har vi varit tapetserare och fixat soffan...

I morse gick jag med Eva och Lasse på långisen på stranden och det var Evas sista promenad för denna gång här i Huay Yang då hon lämnar byn i morgon för att åka till Sverige. Jag kommer att sakna hennes sällskap. Maken Lasse kommer att vara kvar i byn 1 månad till och kommer att delta på långisen när han känner för det.
 
I morgon är det "bara" Berit och jag som går på strandlångisen...
 
Efter hemkomsten från långisen gjorde jag som vanligt mitt fyspass och när jag höll på som bäst med mina magövningar på golvet tittade jag till under vår soffa. Såg då att tyget därunder såg bulligt och konstigt ut på en del av soffans underdel. Just där har det känts lite "nedsuttet och svampigt" men soffan är ju inköpt 2006 så den börjar väl bli gammal har vi tänkt. Vi har därmed inte brytt oss om att göra någom närmare koll vad det kunde bero på.
 
Nåväl efter min upptäckt vände jag på soffan och kände på skyddstyget därunder och konstaterade att något hänt med fjädringen. Den hade säkert släppt eller gått sönder helt. En närmare koll måste helt enkelt ske.
 
Rulle och jag hade fullt sjå med att ta bort alla häftklammer för att få bort skyddstyget under soffan för att kunna se vad som hänt. När vi äntligen fått bort det såg vi att 6 längder av spiralbanden hade släppt. Det gick inte att sätta dit dem igen om vi inte lossade på både möbeltyget och 2 ytterligare skikt för att komma åt fästet för spiralerna som satt på en trälist på soffans nedre framkant. Alla tre respektive skikten satt fast med häftklammer och det kändes som ett evigt pillande innan de äntligen var borta och vi fick fram fästet för spiralerna. Puh!
 
Vi kunde nu spänna fast de 6 spiralbanden på sina respektive fästen igen och Rulle förankrade dem med skruv så de inte skulle lossna så lätt igen. Nu var det bara för mig att häfta fast de 3 skikten igen och så var det fixat och klart.
 
Vår soffa är inte särskilt vacker men stor, mjuk och skön att sitta eller ligga i så den vill vi inte göra oss av med förrän den rasar ihop fullständigt.
 
Nu känns soffan bra igen att sitta i så det var värt besväret.
 
Vår sköna gamla soffa från 2006 som vi nu fixat till....
 
Om det lossar fler spiraler framöver vet vi precis hur vi ska göra...
 
I kväll blir det avskedsmiddag för Eva på CC och det ska bli trevligt! 

Kommentarer:

1 Eva Olofsson:

Så bra ni fixade soffan! Tack för i kväll, trevligt och god mat fick vi.
Nu återstår det sista av packningen, kommer sakna er...

Svar: Tack så mycket Eva och tack för en trevlig kväll samt trevlig resa! Jag kommer att sakna dig:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 janne:

var ligger cc
tack för boggen

Svar: Tack Janne! Chai Chane (gamla Va.s glassställe) ligger på Tempelvägen vid fyrvägskorsningen till skolan --söndagsmarknaden etc. Inte långt nedanför Petkasem Road. De har även en resort.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ann-Britt:

Vad bra att du fick syn på att det var något som inte stämde med soffan när du gjorde dina övningar!
Så bra att ni kom på vad som var felet och kunde fixa till den! Soffan är så snygg och ser väldigt skön ut!

Här i Sverige har det snöat idag. Stora flingor nästan som julsnö! Temperaturen låg mellan 1 och 2 grader under hela dagen. Nu till kvällen regnade snön bort! Ska bli bättre väder till helgen!
Vill ha vår nu! Längtar så!

Kram:)

Svar: Tack så mycket Ann-Britt för din kommentar. Uj, uj snö igen, skönt att den försvann snabbt med regnet. Förstår att du längtar till våren - håll ut - den kommer snart:-)) Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina S:

Hihi, så roligt att läsa om era vedermödor med att fixa soffan! Du skriver verkligen målande. Kan riktigt tänka mig in i hur svettigt det var...

Svar: Tack så mycket Christina, och det var svettigt fast fläktarna stod på högvarv:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: