2014-08-18 Ny- eller gammelhet i Huay Yang...

Efter långisen på stranden med Berit och vovvarna utökade jag min motionsiver med att cykla runt lite i byn, både för ett par ärenden samt för allmän nyfikenhet vad som förändrats eller inte under min Sverigevistelse i ca 5 veckor. 
 
För er som inte vet har de utökat med ytterligare en ATM för Kasikornbank vid Si Shop och det är ju jättebra. Nu har minst tre ATM för KKB, så vitt jag vet, på vår sida om motorvägen. Toppenbra tycker jag!
 
ATM för Bangkok Bank och Kasikorn Bank utanför Si Shop
 
Här strax till höger om Coffée Train på Tempelvägen har det lilla ståndet snyggats till och utökats lite. Där du kan köpa hemlagade drycker, lite thaigodis, stekta korvar etc samt friterade bananer.
 
 
 
Mellan detta lilla stånd med den trevliga och glada ägarinnan och Högtalaruthyraren har de byggt upp en     Fresh Mart som öppnar om ca 1 månad.
 
Öppningsdags av Fresh Mart om ca 1 månad.
 
..... och här på Mellanvägen mellan Tims Massage och Kritsna bygger Phiyaporn hus som faranger beställt...
 
Husbygge på gång som faranger beställt...
 
.....och på Mellanvägen har vi fått ytterligare ett massageställe, ett tvätteri och ett Beauty ställe....se vidare nästa inslag...

Kommentarer:

1 Titti:

Freshmart...har undrat när något liknande skulle dyka upp!
Det går undan....ibland!
Kram Titti

Svar: Ha, ha håller med dig Titti och vi får hoppas att den affärsidén lönar sig i HY även bland Thailändarna... Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lisö S22:

Uppskattar verkligen din blogg så man håller sej uppdaterad även i Sverige..vi ser fram emot vår nästa resa i nov. Säkert har det hänt nya saker till dess. Spännande o roligt💕☀️

Svar: Tack så mycket Lis för din uppskattning, det värmer gott, och välkomna hem till HY igen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lis S22:

Ja Lis skulle det va😳😉

Svar: Jag förstod det Lis och att snubbla på tangenterna gör vi alla till mans och jag gör det ofta:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Höga Kusten:

Vad är skillnaden mellan blå respektive grön automat?

Svar: Tack för din kommentar Leif och jag kan föreställa mig att det är som "färgerna" beskriver, dvs vilken kundkrets man vänder sig till...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Sanna:

Tack för uppdateringen!
Fantastiskt lyxigt att sitta hemma i Sverige och få ta del av vad som händer i byn.
Kikar in här dagligen :)

Om du vill kika på min blogg som handlar om inredning ska du skriva in www.sannaochsania.blogspot.com

Kram
Sanna

Svar: Tack själv Sanna för att du följer min blogg och självklart ska jag kolla på din:-)) Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Eva Olofsson:

Kul med alla nyheter i byn och intressant att komma till DSK och kolla flytten. Och köpa torkad frukt!
Grön bank är Kasikorn bank
Blå bank är Bangkok bank
Om man har sina pengar på konto i K bank och gör ett uttag ur blå bank kostar det en liten summa, annars ingenting.
Än så länge är det lite somrigt hör i norr, vissa dagar, men när höstblåst, regn och mörker kommer om nån månad blir det skönt att återvända hem till Ban HY!

Svar: Härligt Eva och ni kommer att ha mycket att stå i när ni kommer hem till HY igen med att kolla allt som händer med egna ögon:-)) Här är det värme som gäller och mindre och mindre risk för regn!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta S:

Hej!

oj vad mycket det händer hela tiden i din by och driftiga thailändare som öppnar upp nya butiker, massageställen ,restauranger och massa annat hela tiden.
Hälsningar Birgitta S +19

Svar: Ja de är verkligen driftiga och gör det de är duktiga på och som de kan ha möjlighet att försörja sig på:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Ulf:

Hej Annika,

Full fart i byn tydligen. Thailändarna är verkligen företagsamma. Kul att se. Vet du hur det har gått med restaurangen, som en thailändska hade köpt och som skulle öppna under juni i det bruna huset vid övre delen på Samutvägen (Som var avsett som restaurang från början men aldrig öppnade)?

Svar: Hej Ulf, tack för din kommentar och visst är det härligt med kreativa människor här i byn:-)) Den restaurang du menar kommer att öppnas i oktober. De håller på för fullt med att fixa trädgården runt restaurangen nu.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Carina:

Gomorron härifråm :) (klockan är 06.15), och man gör sig redo för att köra till jobb. Dagen börjas ju med en koll här för att se vad för kul du har att berätta till kaffet idag :)

Funderar på den tredje automaten på vår sida motorvägen, var är den? Kan inte riktigt komma på det. Vi använder alltid den vid si-shop.

Svar: Hej Carina och roligt att du uppskattar min blogg vid din kaffestund:-)) En KKB ATM ligger vid Plastaffärslängan mellan marknadsområdena, en ska tydligen ligga på vår sida men lite längre norr ut från busshållplatsen, men jag har aldrig varit där och sett den, och så har vi den den vid Si-Shop.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Måd Thorssell:

Oj vad mycket som händer.Bra att du håller koll tills jag kommer i början av september.
En fråga till dig: Finns det bra skoterhjälmar att köpa i Hua Hin eller PKK? Jag är inte nöjd med den jag köpte i Tub Sakae.Om jag minns rätt köpte ni hjälmar i Sverige?! Bättre?
Hälsningar
Måd

Svar: Ja det händer massor här i HY:-)) Jag har köpt mina hjälmar i PKK på bl.a Honda och en i Bangkok. Rulle har dock med sig sin hjälm från Sverige. Jag har även köpt en hjälm på en liten firma i PKK som sålde MC tillbehör men den har flyttat, men vi vet inte vart. Välkommen hem till HY snart igen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: