2014-12-22 MC resa till Surat Thani för köp av Honda CB 500X till Rulle, dagsetapp 34 mil

Vi startade kl, 07.00 och vi åkte båda två på vår svarta Honda Forza. Rulle körde och det var riktigt skönt och småmysigt att bara sitta där bakom honom och softa. Topboxen är skön att ha bakom ryggen som ett litet lätt stöd. Rulle är duktig och säker på att köra MC så det känns tryggt att åka med honom fast att det går undan. Dessutom är Forzan en mycket bra och stabil samt komfortabel hoj även om man åker två på den.
 
Vi tog bara ett par små pauser under vägen för vi ville komma fram så snabbt som möjligt till Surat Thani och Honda Big Wing för att vi skulle kunna åka hem med Rulles nya hoj helst redan i morgon. Vi var var i Surat Thani vid kl. 11.30 så det gick snabbt och fint.
 
Vi åkte direkt till Big Wing för att de skulle kunna iordningställa Rulles nya hoj så snabbt som möjligt. Rulle hade skickat e-post till dem om att vi var på väg ner och de hade redan börjat med hojen när vi var framme.
 
När vi var på Big Wing den 15 december kom de och Rulle överens om vilka tillbehör han ville ha på hojen så det var redan klart vad som skulle monteras när han väl bestämt sig vilken dag som köpet skulle ske på.
 
Under tiden som de jobbade med hojen besökte vi banken och checkade in på hotellet My Place. Efter några timmar var allt klart och Rulle kunde stolt köra sin nya fina hoj. Personalen på Big Wing har varit mycket trevliga och serviceinriktade hela tiden och det känns mycket bra.
 
....och så var det dags för köpeavtalet....
 
...som Rulle glatt skriver på....
 
Hållaren för sidväskorna ska monteras på...
 
 
 
...och så var det  klart...Rulle får lite info från säljaren goa fina Guitar (som inte kan spela gitarr enligt henne själv)
 
Guitar tipsar om en extra stödplatta till sidostöder som Rulle också tyckte var vettig. Tyvärr fanns det bara en röd sådan kvar annars hade jag också köpt en till min Forza. Det får bli nästa gång när vi åker ner till Surat Thani för 100 mila servicen... 
 
Honda CB 500X har ABS bromsar samt en tank om 17,3 liter, lite skillnad mot Rulles "gamla" Honda CRF 250L som inte hade ABS bromsar samt bara en tank om 7,6 liter. Den nya hojen kommer därmed vara mer komfortabel på alla sätt och vis på våra framtida långresor.
 
Hela gänget, Rulle och de två mekanikerna samt Guitar
 
Rulle, en lycklig ägare till sin fina Honda CB 500X med 2 sidoväskor á 30 liter samt pakethållare för övrig packning...
 
Vi körde hem till hotellet My Place och det blev pinnmat från marknaden samt varsin kall Changöl på rummet. Vi var båda trötta i både knopp och kropp efter en fullspäckad dag med trevligheter...
 

Kommentarer:

1 Vilken fin hoj! Den får han mycket glädje och nytta av. God Jul till dig och Rulle!:

Det var jag som skrev anonymt nyss. Har inte vant mig vid det nya kommentarsfältet. /Eva. Van Ravi

Svar: Rulle tackar och bugar Eva!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: