2014-06-28 Trevligt besök hos min pappa på Långbrogården

Maria hämtade mig med sin bil vid kl. 11 tiden och vi åkte till Långbrogården för att besöka min pappa och hennes morfar. Maria har varit hos honom några gånger under året men för min del var det 1 år sedan som vi sågs.  
 
Det var strax dags för lunch så han satt med de andra i köket/matrummet och väntade på att maten skulle serveras. Pappa kände igen mig direkt och blev mycket glad och gav mig en stor kram. När jag frågade hur han mådde sa han att eftersom jag nu var där mådde han mycket bra. Det gjorde mig mycket glad.
 
Min upplevelse är dock att han är mycket mer förvirrad och pratar osammanhängande "i gåtor" än för ett år sedan men det är ju inte så konstigt då det är så att vara senildement. Det blir ju bara sämre med tiden.
 
Det som är glädjande är att han är gladlynt och jag gör ingen affär av att jag inte förstår vad han menar utan håller bara med och är positiv. Det finns ingen anledning att agera på annat sätt utan det viktigaste är han få honom att må bra och låtsas som jag förstår även om jag inte gör det. Maria gör likadant.
 
Maria och jag skrattade mycket då det kunde bli riktigt tokigt och det tyckte pappa bara var roligt och trevligt att vi var så glada.
 
Pappa ramlade illa i januari och ådrog sig en höftfraktur som de opererat men han har rehabiliterad sig ovanligt snabbt trots sin ålder om dryga 90 år. Han går med rullator inne då han är lite ostadig och när han ska ut på promenad får han sitta i rullstol. 
 
Maria och morfar
 
 
Morfar och jag 
 
Personalen har tagit ut kopior på bilder från min blogg i svartvitt och satt upp på väggen i hans rum. Vilket fint initiativ av dem tycker jag. De brukar visa pappa min blogg emellanåt och det tycker pappa om.
 
Utvalda bilder från min blogg som personalen satt upp på väggen i pappas rum 
 
...och även lilla Adam har fått pryda gammelmorfars vägg
 
Stort tack till den duktiga och trevliga personalen på Långbrogården för att de tar hand om min pappa så bra!

Kommentarer:

1 Marie-Anne Holm:

Så härligt att se och höra hur bra han ändå mår, din pappa, och att han har det så bra där han bor, med fantastiskt engagerad personal! Och så gott att han känner igen dig och blir glad när du kommer!

Svar: Tack så mycket Marie-Anne för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Bor ni i brf välbehaget eller hjulet?

Svar: Vem frågar?
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej!
Vad trevligt för dig att träffa din pappa och se att han har det bra och att han kände igen dig inte självklart med en senildement. Min mamma är dement och hon känner igen mig men rätt vad det är kan hon hålla fram någonting och fråga skall jag slänga det här? eller tror du att Birgitta vill ha det? Bara att hålla god min och säga det tror jag att hon vill. Nu har hon också ett bra boende viket jag är så tacksam för och får bra vård.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och bra att du även hanterar din mamma positivt:-)) Ha det så bra!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Titti:

Vad kul att besöket hos din pappa var trevligt.
Röd jacka har han också!
Har inte sett Atlas ännu...jag spanar vidare.
Åt pizza på stranden igårkväll, så härligt sitta där.
Kram Titti

Svar: tack så mycket Titti och träffar du på Atlas så klappa honom från mig samt ha det fortsatt mysigt hemma i HY:-)) Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Pia:

Vilken fantastisk personal! Heder åt dem. O kram till Maria från mig

Svar: Tack Pia och jag håller med till 110 %. Kramen ska vidarebefordras till Maria:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Stina:

Vilket initiativ av dem. Måste verkligen uppskattas.
Jag har flyttat min blogg till wordpress. Välkommen dit.
Kram Stina

Svar: tack så mycket Stina för din kommentar och jag ska kolla din blogg samt ändra länken till dig:-)) Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: