2014-05-30 Hundöronfix, kul på hjul en eftermiddag på Sea Food Festivalen i Prachuap Khiri Khan och en vovve åkte på en blåsning...

Freeeeeeedag igen och efter långisen med Berit är jag nu ledig i hela två dagar från powerwalken..Dagarna i veckorna bara rusar iväg,,,
 
En del av er där hemma har säkert varit lediga idag, dvs. i samband med klämdagen efter Kristi Himmelfärdsdag så det blir därmed en låååååååååång skön helg för er...
 
I går efter långisen gjorde jag rent ena örat på den lilla kortbenta knubbiga tiken som håller till vid Restaurang Aom vid Huay Yang Beach. Hon är så kärvänlig och kelsjuk och när jag kom åt hennes ena öra häromdagen i samband med att jag kliade henne, pep hon till. Efter koll av örat hade hon kliat upp ett sår i örat och var även ganska smutsig där.
 
Kan jag göra en liten insats för de hundar som jag får bra kontakt med gör jag det och tog därför med mig lite grejor för att försöka fixa hennes öra, 
 
Efter urtorkning av örat med bomullstoppar och bomullslappar med lite Kela på lade jag på lite Aloe Vera på såret. Tiken fanns sig väl i min behandling och gnydde tacksamt i samband med rengöringen. Det andra örat såg helt ok ut.
 
Idag när jag kom ner till stranden kom hon småspringande emot mig och småylade lite och vid titt i hennes tidiga såriga öra såg det mycket fint och välläkt ut. Hon fick en liten klick Aloe Vera till i örat och det verkar som om det dessutom har slutat att klia. Skönt om denna lilla insats kan hjälpa henne denna gång.
 
Den lilla kortbenta tiken med sin kompis vid ett annat tillfälle... 
 

 
På eftermiddagen idag drog vi iväg till Prachuap Khiri Khan (PKK) för att dels uträtta lite ärenden dels kolla på den stora Sea Food Festivalen som börjar idag och håller på till den 6 juni. Det var många större och mindre marknadsstånd samt mindre eller större matställen etc. etc. mellan Apberget och strandpromenaden.   
 
Festivalen börjar först i kväll men man kan gå runt och kolla på marknaden om man vill. Denna Festival är ungefär det samma, när det gäller storleksordningen, som på PKK Festivalen vi var på den 24 februari 2014. 
 
Sea Food Festival 30 maj - 6 juni
 
I det här ståndet var en vovve fullt upptagen med att svalka sig med hjälp av en fläkt. Vovven såg verkligen ut att njuta... Härligt att husse/matte bryr sig om sina hundar så det underlättar för dem i värmen... 
 
Se själv via filmsnutten...
 
 
En kul replik från en thailändsk man vid ett av matstånden, "Det finns bara två väderperioder i Thailand, en som är varm och en som är mycket varm".
 
Underbart att sedan komma hem till ett nystädat fräscht hus!
 
Trevlig fredag samt helg önskar jag dig! 

Kommentarer:

1 Ulla & Torgny:

Hej Annika,

Tack för en fin blogg, som jag följt sedan vi var i Thailand för ett år sedan. Vi bodde i Huay Yang i 2 mån. på Dolphin Beach.....nu behöver jag fråga dig en del saker och behöver en del råd från Dig/Er........min adress är:

[email protected] tacksam om du vill svara så jag får din adress..................och kan fråga dig en del frågor.......

Kram och hälsa Rulle!

Svar: Hej Ulla jag mejlar till dig och kram till er från oss!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Vad bra att du kunde hjälpa tiken med sitt öra vi är djurmänniskor med särskilda känslor för hundar hästar och katter. vi här hemma i Svedala tar hand om våra djur som att de vore familjemedlemmar Livet ser inte ute på samma sätt i andra delar av världen (oavsett om vi pratar Thailand) vi har råd att försäkra gå till veterinären m.m sen kan jag reta mig på alla här hemma som köper hund gärna en överavlad minihund som knappt kan kliva över tröskeln utan att bryta ett ben. Tror inte att dmaken hämtade mig med båten när jag klivit e har någon koll på hundar alls. Kom ganska nyligen ut till landet +9 här burr! Maken hämtade mig på fastlandet Värmdö med våran båt och även om det inte blåste så var det svat kan man känna.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och ha en mysig helg på landet och klä dig varmt:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Isac:

Det ser ut att vara varmt! På Sessön fryser vi i regnet. 10 grader o grått, grått! Jag skulle gärna byta med hundarna.
Kram Isac

Svar: Ha, ha. gör det då och se till att komma hit:-)) Tyvärr kan vi inte dela med oss av värmen till er fryslortar:-)) Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Conny:

Tack för dina VARMA hälsningar!
Hälsa Big Man!
Kram

Svar: Tack själv goa Conny och en STOR kram till dig och Alessandra!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: