2014-11-15 Lite strul men ändå blev det kul...

Småstrulet började redan igår, när vi skulle åka till Prachuap Khiri Khan ville inte min nya fina Forza starta, batteriet var heldött trots att det är helt nytt (2 veckor), och jag har kört en hel del utan problem.
 
Det var bara att rulla tillbaka hojen igen och så fick jag ta den svarta Forzan istället. Rulle tog sin Honda CRF och vi är återigen glada att vi har tre hojar att välja på om en av dem inte är på humör...
 
Innan vi for iväg i går satte Rulle batteriet på laddning...
 
Idag skulle vi åka relativt tidigt till Dan Singh Khons Handelsplats men så blev det inte... 
 
Trots att batteriet stått på laddning hela natten var det helt dött, dvs ingen spänning alls. Jag ringde till Tie på Lilla Honda och han föreslog att vi skulle byta batteri med den svarta Forzan för att se att det verkligen bara var batteriet det var fel på.
 
Rulle hade redan själv kommit på den idén så han gjorde det. Idag är det 35 grader varmt i skuggan så det var ett svettigt jobb för stackars duktiga Rulle att skifta batteriet. När det var gjort kom ett spännande ögonblick, skulle motorn starta eller inte?
 
Puh, det gjorde den så det var därmed fel på nya Forzans batteri. Vi kom överens med Tie på Lilla Honda att ta med det gamla batteriet dit så får de beställa ett nytt helt enkelt. Skönt att det inte var allvarligare än så!
 
Rulle bytte tillbaka batteriet till den svarta Forzan och när det var klart och vi precis skulle ge oss av till Dan Singh Khon (DSK), drygt 2 timmar senare än tänkt, fick vi ett kort besök av Annika och Dan som hade med sig gott bryggkaffe och en stor påse med skumtomtar. Mums!
 
Julkaffe redan, oj vad tiden går fort! Rulle och jag firar ju inte jul här i Thailand men gillar ju att åka på två h(jul), ha, ha så det passar ju bra ändå. Skumtomtar gillar vi också, framför allt jag! 
 
De har också en Honda Forza och har haft lite problem med drivningen men det är nu åtgärdat så allt är frid och fröjd.
 
Forzan är ju ganska ny på marknaden (ca 2 år) så att det uppstår diverse barnsjukdomar under resans gång är ju inte så konstigt. Vår svarta Forza har hittills (peppar, peppar) inte haft några problem alls utan den går så fint som ett urverk, och det är ju tur det.
 
Så småningom ska väl de flesta problemen som dykt upp vara lösta antar jag och då är det dags för en nyproduktion av Forza där Honda förhoppningsvis tagit hänsyn och rättat till de uppkomna felen.
 
Tack snälla Annika och Dan för visiten och godsakerna!
 
Vi for äntligen iväg i full Rulle till DSK för jag ville köpa ett par till av de bra MC handskarna och fick tur nog tag på dem i samma affär som tidigare.
 
Diverseaffären i Dan Singh Khon...
 
Mina favorithandskar vid MC körning så det är bra med ett par extra och de kostar 250 baht
 
Vi fick även tag på fina gula Mangos, 3 kg för 100 baht, det är mycket billigt det! 
 
Efter DSK åkte vi till Lilla Honda och lämnade in det felaktiga batteriet och det kommer ta 1-2 dagar innan det nya kommer då det inte är någon lagervara utan kommer från Honda i Pranburi.
 
I kväll blir det en lugn och skön hemmakväll och jag önskar dig en mysig lördag! 

Kommentarer:

1 Christer:

Trist med batteristrulet, men det är ju som tur är något som är lätt att fixa.

Gott med skumtomtar! Själv hade jag med mig drygt ett kg (!) smågodis från Sverige, inköpt för ett jubileumspris om 29 kr/kg. Priset var ju verkligen lågt, men hastigheten på vårt snaskande var däremot desto högre, så efter ett par veckor var den tidigare så välfyllda påsen ack så tom... Ska dock beställa lite julgodis med min syster och mamma som kommer ner om en månad ;-)

Svar: Tack Christer för din kommentar och med tanke på ert godisfrosseri är det tur att ni gör regelbundna tandläkarbesök :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: