2014-11-19 Skön massage med inslag av dramatik med våldsinslag...

Strax innan och efter den som vanligt härliga långisen i goda vänners lag hade jag lite känning i höger knä som hade en tendens att haka upp sig så det var svårt att gå innan knäleden var uppvärmd.
 
För att försöka få hjälp med detta fick Nom på Chons Massage Center komma till undsättning och det gjorde hon som vanligt med bravur. Efter behandlingen av framför allt höger ben och knä fick även övriga kroppen en liten genomgång. Det mesta av smärtan i höger knä hade försvunnit efter hennes behandling och det känns riktigt bra och även träningsvärken i låren är borta. Sim Sala Bim!
 
Nom tipsade mig att fylla en vattenflaska med varmt vatten och rulla över knäet några gånger om dagen och även bakom knäet så det kommer jag att göra. Tack snälla goa Nom för att du finns att tillgå i min närhet!
 


Under tiden som jag låg på britsen och hade det smärtsamt skönt kom en fransktalande stökig familj och betedde sig illa mot Chon. De ville hyra en saleng utan tak men var inte nöjda med priset om 150 baht per dag samt att de inte fick vara 4 vuxna i den lite mindre salengen då Chon sa att det blir för tungt och var plats för max tre personer.
 
De började gorma och gestikulerade vilt med armarna av missnöje då hon tipsade dem att hyra en större saleng någon annanstans eller hyra två MC av henne. Vid det här laget insåg Chon att familjen hade stora problem och ville inte hyra ut till dem alls längre och hoppades på att de skulle ge sig av.
 
Familjen med 2 vuxna barn började gräla högljutt med varandra och började nästan att slåss och i ilskan sparkade den vuxna sonen till en av Chons MC som välte och som i sin tur välte min cykel. När Chon sa ifrån och blev upprörd över deras beteende skulle både den vuxna dottern och sonen ge sig på henne.
 
Flera vittnen från Driving Rangen kom till undsättning för att skydda Chon samt försöka lugna ner situationen och så även jag då det inte gick att ligga kvar där i oväsendet och när jag såg vad som hände.
 
Polisen tillkallades och trots alla vittnen påstod den vuxna sonen att han inte gjort något fel. Han var helt rabiat och hans skrikande vuxna syster också. Föräldrarna betedde sig lika illa och gjorde inget aktivt för att lugna ner sin vuxna barn och hela familjen kunde väldigt dålig engelska, bara franska och betedde sig mycket illa. Det tyckte sig ha rätt att agera som det passade dem helt enkelt och hade definitvt inte tagit reda på hur uppförandekoderna gäller i Thailand.
 
Polisen bad sonen visa sitt pass men han sa att han inte hade något pass med sig. Polismannen sa då att i Thailand ska man alltid ha pass med sig och han skulle anmäla honom till ambassaden om han inte kunde visa upp det nu eller senare. Till slut plockade sonen fram sitt pass ur sin ryggsäck med undanflykter att han var sjuk och inte minns att han hade det med sig. Polismannen påpekade att det inte är så bra att ljuga för polisen.
 
Polisen bad mig att agera som tolk då polisen är dålig på engelska och familjen också...Jisses vilket rabalder! 
 
Eftersom det inte blev några skador på Chons MC, förutom ett litet skrapmärke, (inte på min cykel heller) sa polisen att antingen ber han Chon om ursäkt och menar det alternativt tar de honom till polisstationen. Sonen fortsatte att tjafsa och förstod nog inte allvaret i situationen. Efter att han till slut bad Chon om ursäkt och som hon accepterade, sa polisen att han får en chans att klara sig ur det här genom att gå därifrån och skärpa till sig men inte en enda chans till om det händer något igen.
 
Enligt Chon hyr familjen på Nishaville och polisen åkte dit för att berätta för vakterna där samt managern vad som hänt och att de ska se till att deras hyresgäster får info vad som gäller i Thailand och hur man uppför sig här. Tur att familjen inte hyr på vårt område!
 
När familjen lommat iväg till fots och polisen tackat bl a mig för hjälpen som tolk och allmänt stöd kunde Nom och jag fortsätta med massagen. Puh, vad är det som händer i vår lugna lilla by när det kommer helskruvade faranger som inte har vett att uppföra sig!?
 
 
Stackars min fina vän Chon som råkar ut för orediga faranger... När den här bilden togs 2014-11-05 var det lugn och ro och harmoni och det inföll även när den galna familjen avlägsnat sig...
 
Jag önskar dig min kära bloggläsare en lugn skön onsdag!

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Usch vilka otrevliga typer! Stackars Chon hon var tuff som sa ifrån och vad bra att polisen kom snabbt hoppas de där fransmännen lärt sig en läxa eller gör bort sig igen så de hamnar på polisstationen en stund då kankske de lär sig en läxa.Vad bra att du var på plats och kunde tolka .
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack snälla Birgitta och jag hoppas dessa trista människor lärt sig något eller att de aldrig kommer tillbaka till Thailand när de väl åkt härifrån. Skönt för mig att få möjlighet att hjälpa Chon och polisen så gott jag kunde.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Usch och fy att man kan bete sig så!!! Fattar inte att en del folk kan bete sig på detta viset!! Blir så arg!!! Hoppas att dom får sitt straff och förstår detta någon gång!
Älskar för övrigt din underbara blogg. Många kramar ifrån Sverige:)

Svar: Tack snälla anonym (skriv gärna ditt namn) för din kommentar och respons och jag blev lika upprörd som du. Det var skönt att vi alla kunde hjälpas åt för att hjälpa Chon!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Karin Wergius Kristoferson:

Tråkigt för Chon att få en sådan upplevelse, men fint att ni alla fanns runt henne och kunde ingripa. Det var även bra att polisen åkte till Nishaville och informerade om vad som hänt.

Svar: Tack snälla Karin för din kommentar och jag är glad att vi alla som var där kunde hjälpas åt samt polisens proffsiga agerande:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Eva Olofsson:

Men vilka trista typer som kommit hit!
Tur att du och folk från Rangen kunde hjälpa Chon. Och polisen kunde tydligen ta dem på rätt sätt. Bra jobbat alla ni!

Svar: Tack snälla Eva och härligt att vi alla som var där kunde hjälpas åt att få dem att slokörat ta sig därifrån :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 kicki:

Men vilka typer.Tur att ni kunde hjälpa Chon.
Hoppas att dom flyttar fort som själva f-n.
Kram ♡♡♡

Svar: Tack Kicki och klart att vi håller ihop och hjälper varandra i sådana här lägen. Se Lars-Åkes kommentar så dem lär vi bli av med inom kort. Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Lars-Åke Persson:

Ja vilka typer det finns. Hur hamnade de här ? Dock bara 2 nätter hos oss på Nishaville. Försvinner från byn imorgon torsdag. Lär nog inte komma tillbaka.

Svar: Tack Lars-Åke för din kommentar och vad skönt att de försvinner ifrån vår fina by och förhoppningsvis från Thailand också. Sådana typer vill vi inte ha här som inte har vett att visa respekt inför vad som gäller här och för Chon framför allt..
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Titti:

Nu ska man väl inte peka ut fransmän....har tyvärr upplevt liknanade incidenter på ett hotell på Koh Samui.....med fransmän inblandade.
Tur det löste sig.
Pinsamt är ordet.
Kram Titti...en till Chon också.

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar men för en del länningar uppstår det väl en kulturkrock där man tycker att det är kutym att lösa problem som man kanske gör i det egna landet men som definitivt inte passar här i Thailand. En okunnighet och oförståelse som kan sluta illa. Kram till dig också och jag ska krama Chon från dig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Owe Waldenström:

Pinsamt ....
men glad att det inte var några Svenskar i alla fall

Svar: Tack Owe för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Birgit och Olle Colibri X10:

Helt sanslös historia som vi bloggläsare blir delaktiga i. Tur att Du och Chon är smarta kvinnor som kan lösa det mesta! Tack Annika för din Huay Yangbevakning.

Svar: Tack så mycket Birgit och Olle för er respons och jag hoppas jag slipper vara med om något liknande när det gäller knepiga störiga människor som inte har vett att uppföra sig. Jag vill bara ha de goda trevliga positiva människorna här som vill njuta av tillvaron och ha det lugnt och skönt :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Monica Å:

Trist! Delar ovanstående åsikter! Tur att det inte är så många som beter sig på detta ruttna sätt!!! 👎

Svar: Ja det var ett trist inslag Monica i vår normalt härliga vardag och det är tur att det tillhör ovanligheten här i vår by.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

11 Maria:

Men vilka vidriga människor. De kan ju inte vara lyckliga om de är på sånt humör när man är i vår underbara lilla by. Hoppas de skämdes efter. POK ÄE

Svar: Ja de verkar inte må så bra någon av dem i den familjen. Kanske de fick en tankeställare, vi kan i vart fall hoppas på det. Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

12 Lena:

Vilka otrevliga människor och hela situationen blev otrevlig för er alla!

Tråkigt! :(

Svar: Tack Lena men med samlad kraft blev vi av med bråkmakarna. Kram♥
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: