2014-11-24 Fräsch tandläkarklinik i Prachuap Khiri Khan, Prachuap Smile Dental Clinic

Rulle, stackaren, har fått problem med en infektion i tandköttet efter att häromdagen ha råkat peta med en tandsticka ovarsamt och har nu smärta samt svullnat upp rejält i kinden. Då det bara blev värre och värre åkte vi i eftermiddags till Tap Saké, Dental Clinic, tandläkare Dr Sumeth. Jag har varit där tidigare, och är nöjd med. tandkliniken som öppnar kl. 17.00 så vi var där en stund innan för att hamna bland de första patienterna.
 
Vi behövde inte vänta särskilt länge tills Rulle fick komma in för undersökning. Dr Sumeth kände sig dock osäker på orsaken till inflammationen, trots Rulles förklaring, och rekommenderade Rulle att i stället åka till Prachuap Khiri Khan (PKK) och till Prachuap Smile Dental Clinic. Där finns det enligt Dr Sumeth en ung duktig kvinnlig tandläkare som skulle kunna behandla Rulles besvär på bästa sätt.
 
Det tycker jag är proffsigt att man rekommenderar en annan tandläkare om man känner sig osäker, istället för att hålla färgen och kanske behandla fel eller otillräckligt.
 
Nåväl, vi for dit då de har öppet till kl. 20.00  och kliniken ligger vid stora infartsvägen till PKK precis i närheten av PTT macken i själva PKK, nedanför Apberget. Kliniken verkar helt ny och ser mycket fräsch och fin ut.
 
Rulle i väntan på sin tur...Vill man inte sitta i väntrummet med AC kan man sitta ute och vänta...
 
 
 
Rulle fick ganska snabbt komma in och den unga kvinnliga tandläkaren gjorde en noggrann koll och kom fram till att det inte var någon infektion i någon tand utan "bara" i tandköttet. Efter rengöring gav hon honom antibiotika för att häva infektionen. Om den inte skulle går över inom 3 dagar måste han komma tillbaka. Vi får nu hoppas att infektionen släpper och att besvären går över inom kort.
 
Det gäller därmed att vara lite varlig i fortsättningen och vara bättre rädd om tandköttet. Det är en läxa som är värd att lära sig... 

Kommentarer:

1 Birgitta Bodin:

Hej Annika! Den kliniken har jag varit på många ggr under de år jag har haft huset och alltid varit nöjd har bokat tid hemifrån och det har alltid fungerat bra.
Vet att du skrev om en resort el hotel i Hua
Hin för kanske ett år sen vet du hur jag hittar
det?
Tack för alla dina braiga inlägg och foton.
Kramar fr Birgitta B

Svar: hej Birgitta och tack så mycket för din kommentar och fina respons. Kliniken så g alldeles ny ut så kul att du varit nöjd med den genom åren. Rajana Garden House är ett toppenställe och ligger en parallellgatan ner från järnvägsstationen till vänster om du har den i ryggen. Kolla google men jag har telefonnummer om du inte hittr den på nätet och behöver boka. Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Linda:

Vilken tur att det löste sig, förhoppningsvis :) släng alla tandpetare nu ;) pokäe

Svar: Tack så mycket hjärtat! PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina S:

Usch då, inget vidare att få ont i vare sig tänder eller tandkött! Hoppas det går snabbt över!
När jag ser din bild på tandläkarmottagningen i PKK måste jag säga att inte hade jag gått in där och låtit någon peta i min mun om det inte varit så att jag blivit rekommenderat stället alltså! Bara namnet - Smile Dental Clinic! Och färger och alltihop! Detta är Thailand i ett nötskal, ser helt pompom ut men är bara sååå seriöst!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och det är så där en av de nyare finare tandklinikerna ser ut här i Thailand. De gillar färg och lite bling bling samt tänker inte bara vitt och sterilt. Keep Smiling :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christer:

Håller med Linda, bort med tandpetarna, jag känner igen problemet när man råkat slinta med petaren eller bara varit alltför idog i sitt petande. Tandtråd är, enligt mitt förmenande, ett mycket bättre alternativ. God och snar bättring tillönskas Rullen!

Svar: Tack så mycket Christer och försöka få någon som är envis att sluta med att göra vissa saker är svårt. Nu kanske även Rulle fått sig en tankeställare, men det är tveksamt, hmmm. Hälsningen är framförd..
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta Bodin:

Hej Annika!

Vill erkänna en missuppfattning ang Smile Dental Clinic i PKK. Där har jag aldrig varit men dock i Hua Hin "genom åren" den kliniken heter Smile Corner och jag ser ingen skillnad på entren mot den i PKK.... Cool Smile heter en annan i HH i samma regi, min tandläkare heter Tipaluck ock är kvinna, kan varmt rekommendera henne, måste läsa noggrannare vad du skrivit, Annika .-) Kramar från ett grått Sverige.

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och det är inte så lätt att hålla reda på alla tandläkarkliniker som ofta har Smile i namnet. Den i PKK ser alldeles ny ut därför blev jag något fundersam att du varit där i flera år.... PKK är ju dock närmare för oss än Hua Hin med onödigt lång resa om vi har bra tandläkare här. Ha det så bra i GråSverige. Varma kramar från HY
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: