2014-10-24 Dag 26. Hemresa till Huay Yang. Dagsetapp 12 mil

Vi vaknade av att det åskade och blixtrade och att regnet vräkte ner. Vi kröp ner under täcket och hoppades att det skulle vara över snart. 
 
Vi beställde vår frukost (som ingår även om den inte är så stor) och satt vid bordet på altanen under tak. Det regnade lite fortfarande och att sitta där och vänta på att regnet skulle gå över kändes löjligt. På med regnkläderna och så körde vi hemmåt.
 
Vid Kui Buri hade det slutat regna och solen kom fram lite försiktigt. Av med regnkläderna och efter ett kort stopp vid fruktbacken för inköp av 2 kg gula mangos á 50 baht/kg susade vi hem.
 
Det var roligt att köra in på Samutvägen, stanna till vid Jubu Jubu och beställa kvällsmat och det var så glada och välkomnande att vi nästan blev lite rörda. Ann och Co tyckte det var roligt att vi hade fått våra thainamn också och sa att det var mycket fina namn, Somchai och Somsii.
 
Även hos Ken stannade vi till då Rulle skulle köpa silikonspray och han blev lika glad han för vår hemkomst. När vi svängde in på vårt område kom Ned och välkomnade oss och berättade lite vad som hänt på området. Det har regnat massor och våra växter har frodats så nu blir det lite kul trädgårdsjobb framöver. Skönt att vi ändå har vår områdespersonal som sett till att hålla vår trädgård fin och Ned som städar vårt hus varje vecka. 
 
Det känns skönt att vara hemma igen och känna sig så varmt välkommen!
 
Nu när jag är klar med nästan hela reserapporten, som tagit 2 dagar, bara så ni vet, så kommer jag så snart jag förmår att kolla upp vad som hänt i Huay Yang under min frånvaro. Spännande! 
 
Många av våra goa vänner är ju också här i HY och det kommer att bli ett kärt återseende:-)
 
 
Så här fina var våra hojar när vi åkte men vid hemkomsten var det rikta Dirt Bikes och min har dessutom fula repor men det går ju att göra något åt....
 
Tack min kära Rulle för en som vanligt proffsigt planerad resa och mysig samvaro samt härliga körningar!

Kommentarer:

1 Marie K:

Tack för en utförlig reserapport. Det tog rätt lång tid att läsa också + att jag fick ta fram en karta så jag kunde följa med ordentligt.
Tur att din olycka ändå avlöpte väl och jag hoppas att du är återställd nu.
Maken tyckte att en sån resa skulle man göra men jag ryser bara jag tänker MC och den hemska trafiken.
Du är riktigt modig tycker jag.
Marie K

Svar: Tacklar så jättemycket Marie för din kommentar och tack, allt är bara bra med mig! Din make har rätt, ta fram den lille äventyraren i dig, kan jag kan du :-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Härligt att följa er resa! Jag har försökt följa med på en karta. Du skriver så inlevelsefullt och intressant. Känns nästan som att man är där. Blir så himla sugen på att göra en sådan resa! Men det måste ändå varit ganska tufft, ganska långa dagspass. Och alla vägavsnitt verkar inte vara så jättebra… Men det måste vara roligt att se hela Thailand på det här sättet.
Tack för att du delar med dig av era upplevelser!

Svar: Tack så hjärtligt Christina för dina fina ord! För er som gillar att köra hoj kam det aldrig bli annat än skoj :-D Vi kommer fram tidigt på em och njuter under resans gång så vi har gott om tid för vila. Detta är det bästa sättet att få se och uppleva Thailand tycker vi!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: