2014-09-19 Vår fina järnvägsstation och nya slipers är på gång...

På dubbelspåret vid stationen håller de på och byter ut alla träsliprar till betongsliprar men just nu verkar arbetet ligga i träda.
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sliper
 
Huay Yangs järnvägsstation och här är det betongslipers i väntan på montering...
 
 
Söderut...
 
Hög tid för utbyte av träspipers till betongslipers...
 
 
 
 
 
 
Kungen pryder alla offentliga byggnader...
 
 
Det dröjer länge innan nästa tåg går och biljettförsäljningen öppnar inte förrän ca 10 minuter innan tåget kommer. Till Hua Hin (12 mil) kostar en enkelbiljett 25 baht (lite drygt 5 sek)
 
 
Här är tågklarerarens plats...
 
 
Huay Yangs dubbelspår...
 
 
Fin vy över Prachuap Khiri Khan...
 
Jag gillar att åka tåg och de har så fina färgglada järnvägsstationer i Thailand som ofta är pyntade med vackra blommor och växter etc.   

Kommentarer:

1 Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Vad härligt med pyntade stationer! Ja, tåg är ett bra, upplevelserikt sätt att resa. Nyfiken fråga: Har ni lärt ert språket både i tal och skrift? Är det svårt?

Svar: Tack så mycket Anna och jag håller med dig:-)) Jag kan prata lite thailändska, som är ett svårt språk, men inte skriva då det är ännu svårare än att tala språket. Det ju "tecken" och det tar oerhört lång tid att lära sig om man inte är ett underbarn och det är inte jag:-)) .
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Fina bilder på stationen :) pok äe

Svar: Tack hjärtat! PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 lisa:

Hej!

Jag och en kompis ska backpacka i Asien i vinter och vi planerar att vara i Koh Tao över jul och tänkte boka boende. Men vi vet inte riktigt vart vi ska ta vägen, vi vill bo mysigt, ganska billigt, gärna vid stranden och ja ha en härlig julafton! Har du något du rekommenderar?

Lisa

Svar: Hej Lisa, när vi är på Koh Tao brukar vi bo på Sairee Hut Resort som ligger precis vid stranden. De har humana priser, bufféfrukost och trevlig personal:-)) Lycka till och trevlig resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anki Olsson:

Vilka fina bilder. Väcker minnen till liv från när vi åkte tåg från stationen vilket är en upplevelse i sig. Läser din fina blogg varje dag. Ger mig till känna när jag möter dig när jag kommer ner i januari. Ha det bra. Här är fina höstdagar ännu men det skall bli riktig höst snart vilket är härlig j sig

Svar: Tack så mycket Anki och vad härligt att jag kunde uppväcka trevliga minne:-) Mysigt med vackra höstfärger i Sverige och skönt att även värmen håller i sig, åtminstone under dagtid. Ha det så bra och välkomna hem till HY i januari!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: