2015-02-28 Viktig information om pass!

Ett gäng resenärer som åkt med minibuss via Huay Yang Travel till Dan Singh Khon Handelsmarknad berättade för mig att de blivit stoppade vid poliskontrollen strax innan Handelsmarknaden då polisen ville se samtliga passagerares pass.
 
Poliskvinnan som bad dem visa sina pass var mycket artig och berättade att alla som reser eller vistas i Thailand ska ha giltigt pass med sig. Det duger inte med passkopia eller annan ID handling.
 
Det var två passagerare som hade sina pass med sig och de andra fick efter ca 30 minuters besked om att det fick gå för den här gången mn att de hädanefter ska ha sitt pass med sig.
 
Polisen alla de inblandade att föra informationen vidare så ingen behöver bli stoppad som inte har sitt pass med sig.
 
Enligt minibussgänget fick de som körde MC passera utan koll så vitt de uppfattade det.
 
En minibuss vände tillbaka hem till Huay Yang för att de som inte hade pass med sig till Dan Singh Khon skulle kunna hämta sina pass i Huay Yang.
 
Detta är inget nytt utan det gäller enligt Thailändsk lag sedan länge. Det som däremot är nytt är att alla polismyndigheter i Thailand har blivit uppmanade om att följa lagen som inte gjorts tidigare, med vissa undantag, på det sätt som lagen kräver.
 
Det är bara att gilla läget och försöka komma ihåg alltid bära med sig sitt pass om man vill undvika problem av något slag. För oss som bor och vistas i Huay Yang har polisen i Huay Yang uppgett att de inte kommer att ha någon aktiv passkontroll inom själva byn. 
 
En viktig handling som man alltid ska bära med sig...

Kommentarer:

1 Gunbritt:

Vi var också till marknaden.Vi blev stoppade på samma ställe fast av en man.Vad vår chaufför svarade vet vi inte men några pass behövde vi inte visa.
Det är många regler som vi måste hålla reda på.
Vi får göra som de gör här.Se vänliga och glada ut så löser sig det mesta.

Svar: Tack Gunbritt för din kommentar och vilken tur ni hade denna gång. Det bästa är som du säger att bara le och inte visa irritation då det kan göra saken onödigt värre. Att ha pass med sig för säkerhets skull är aldrig fel nu när de försöker göra sitt bästa för att följa lagen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: