2015-07-02 Skoj på hoj till Immigration i Dan Singh Khon samt Prachuap Khiri Khan...

I "morse" vaknade vi kl. 11.00 och det var ljuvligt skönt att verkligen få sova ut. Precis innan jag vaknade drömde jag om lilla Adam att jag skulle köpa en "leksak" för att han skulle lära sig att börja räkna. Adam är ju så pass smart så lite hjälp på traven även vid 16 månaders ålders skulle ju vara bra tänkte jag där i drömmen. Kul dröm och jag drömde också att jag inte hade vare sig välling eller nappflaska hemma inför nattningen så det var jag också tvungen att köpa...Märkligt vad drömmar kan hitta på men det är ju egentligen inte så konstigt att drömma om denna lilla parveln då det har varit en intensiv och rolig månad med honom.
 
Nåväl det var som skrivet skönt att sova ut då vi inte sov särskilt mycket natten innan under flygresan så vi behövde verkligen den här sömnen. 
 
Dagens agenda var besök på Immigration i Dan Singh Khon för att rapportera att vi är i denna provins nu. Enligt en gammal thailändsk lag ska man meddela var man befinner sig om man byter provins i Thailand.
 
Blanketten heter TM 28 och du kan hitta den via nedan länk.
 
http://www.immigration.go.th/nov2004/en/base.php?page=download
 
Vi har aldrig brytt oss om att lyda denna lag men det finns de som fått ovett av Immigration när de uppdagat att man inte gjort det så vi tänkte att det är lika bra att vara laglydig.
 
På Immigration tittade de på våra pass och sa att det var okey och behövde inte fylla i någon blankett eller att de skulle göra någon notering om detta. Den kvinnliga tjänstemannen sa att att det inte nödvändigt för oss att göra den här anmälan då vi "bor på adressen i Huay Yang" och de vet om det. Vi såg lite förbryllade ut antar jag men den kvinnliga tjänstemannen sa återigen att vi inte behövde göra någon anmälan. Vi hade bara att acceptera det och det kändes inte som om vi behövde vara ihärdiga och propsa på detta. Hon förklarade vidare att en ny registrering för 90 dagar däremot ska göras den 28 september för oss båda då vi anlände till Thailand den 1 juli och har retired visa. Mitt uppehållstillstånd går dock ut den 24 september 2015 så jag måste fixa en förlängning av det först och kan de närmast göra på Immigration i Hua Hin. 
 
Då så då vet vi vad vi ska göra och inte behöver göra. 
 
På vägen från Immigration till Prachuap Khiri Khan vräkte regnet ner men vi hade regnkläder på oss så det gjorde inte så mycket. Synd bara att regnet som medför vägsmuts lortar ner våra nytvättade fina hojar men det är inte så mycket annat att göra än att tvätta dem igen.
 
I vart fall var det härligt att sätta sig på hojen igen och njuta av farten och fläkten och våra hojar är så stabila och sköna att köra oavsett väder och vind. 
 
Vi hade några ärende att utföra i Prachuap Khiri Khan och besökte bl.a torsdagsmarknaden som ligger parallellt med järnvägen. Vi köpte bl.a färdiggrillad kyckling och varsin salladsmix. Antingen kan man köpa en påse färdig mix för 30 baht eller blanda sin egen mix själv. Toppenbra om man vill ha lite mer eller mindre i påsen och bara favoritsalladen. Priset avgörs av hur många gram man tar.
 
Här kan man köpa färdigblandad sallad på påse om 30 baht eller blanda sin egen mix och betala utifrån mängden i gram.
 
På hemvägen slapp vi regnet och det var torrt på vägen men stora mörka moln låg och lurade så vi satte fart hem. Som vanligt gjorde sig tävlingsivern påmind och jag älskar att dra på där det känns okey, beroende på trafiksituationen förstås, och en kort slag låg vi och drog på i 140 km/timme och min nya MC hjälm kändes mycket behaglig även i de höga hastigheterna även om man hör en del vindbrus vilket är näst intill att omöjligt att slippa undan oavsett vilket pris du betalar för hjälmen. Priset brukar istället avgöras av högre säkerhet, olika specialfunktioner samt märke etc,
 
Att vara en galen passionär är farligt men ack så roligt! Vi lever ju bara en gång och då gäller det att ta ut det gottaste man kan och har möjlighet till. Även om våra MC körningar kan riskera att få ett abrupt slut på livet finns det mycket annat som också är mer eller mindre farligt. Att vilja göra saker men inte våga på grund av rädsla eller försiktighetstänkande kan också vara livsförkortande på annat sätt. Rädslor är till för att övervinnas och det räcker med att vara lite sunt klok och aldrig ta några medvetna onödiga risker eller vara dumdristig.
 
Att köra MC kan en del uppfatta som oerhört dumdristigt och livsfarligt, framför allt i trafiken i Thailand, men jag håller inte med om det. Så länge man följer lagar, fattar hur trafiken fungerar här och aldrig köra med alkohol i kroppen eller vara trött brukar det gå bra.
 
Jag önskar dig en härlig torsdag!
 

Kommentera här: