2015-07-26 Tips till dig som inte gillar flugor vid matbordet etc...

Flugor är bra på många sätt, kanske inte för oss personligen, men de behövs ju som föda åt andra som fåglar, geckos etc.
 
Jag gillar inte när flugorna kretsar runt oss när vi sitter och äter och inte framförallt inte när de tar en slurk av vår dryck eller smakar på maten, då jag vet var de kan ha varit innan... De är allmänt störiga i vart fall för vårt välbefinnande,
 
Vi har periodvis fler eller färre flugor på vår altan men det finns hjälpmedel för att fånga de små rackarna. Klisterpapper finns att köpa på bl a, Pop Shop och det lägger man på bordet eller var man nu vill fånga flugorna.
 
Även om det bara är flugor, skär det lite i mitt hjärta när de fastnat i klistret, där kan man verkligen säga att de sitter i klistret, och ligger där hjälplösa och sprattlar och inom en snart stund kommer de att gå en ond bråd död tillmötes.
 
Jag tror inte att flugorna har några subjektiva känslor eller ens några hjärnor, åtminstone är de ytterst små, för trots att de ser sina kompisar ligga där och sprattla, utan att kunna ta sig loss, flyger de också dit och går samma grymma öde tillmötes.
 
Flugpapper från Pop-Shop
 
Kletigt klister som fångar in de stackars flugorna...
 
En fångst av diverse döda flugor som nu verkligen hamnat i klistret...

Kommentarer:

1 Berit Knapasjö:

Håller med dig!
Flugorna har varit hemska några dagar.
Vi Lasse Henningsson C3 att tacka för tipset för flugpappret!

Svar: Tack så mycket Berit för din kommentar och tack Lasse för tipset var man kan köpa dem. Jag såg dem första gången på restaurang Raplom och trodde det var något hemmagjort :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Reidun:

Inga flugor trivs denna svala sommar,men de har lovat ett par högtrycksdagar nästa helg,sverige i ett nötskal denna sommar;)) Kram! Tack för den värme du förmedlar!

Svar: Tack så mycket själv Reidun för din kommentar och fina respons på min blogg! Hoppas det blir en riktigt varm skön sommar i Norden snart, innan hösten kommer,,, Det behöver ni alla efter dessa hittills kylslagna och regniga sommarmånader Stor varm kram till dig från mig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: