2015-07-27 Vilken spännande morgon - en Golden Tree Snake har tagit sig in i huset igen...

Rulle skulle cykla med Svein på morgonkvisten så han klev upp vid kl. 06.30 tiden. När han kom ut i allrummet såg han något armbandsliknande föremål mitt på golvet och tänkte först ta upp men sedan slog det honom att det kanske var bäst att tända lamporna först i fall att det kanske var en orm.
 
Det var det, en liten Golden Tree Snake om ca 50 cm låg där på golvet. Den smet snabbt in under vår köksö och gömde sig. Den måste ha tagit sig in under natten och eftersom den är så pass smal eller kan göra sig ännu smalare är det inga problem för den att ta sig in i genom minsta lilla glipa.
 
När jag kom upp 30 minuter senare sa Rulle lugnt att vi har fått ormbesök igen och att ormen ligger under köksön och har inte kommit fram ännu. Stackaren tänkte jag, för det är ett stort misstag för en orm att ta sig in i ett hus då det enda sättet att snabbt få bort den är att döda den. 
 
Denna ormart är inte giftig men har ett farligt bett så det gäller att hålla sig undan dess gap. En orm anfaller bara om den känner sig hotad eller trängd och vi lät den vara ifred tills vi kunde få hjälp att få bort den.
 
Det skulle dröja 1 timme innan vår områdespersonal kom då Gock är duktig på att fixa vilsekomna ormar. För säkerhets skull satte jag på mig mina stövlar då jag inte visste exakt var den låg under köksön eller om den plötsligt fick för sig att ta sig därifrån. För att inte låta ormen hindra våra köksbestyr kändes det säkrast så ifall att jag kom för nära den med mina barfotafötter.
 
Mellan köksöns nederkant och golvet är det en knapp centimeter och det är alltså inga problem för en orm av denna art att ta sig in där men det är svårt för oss att se var den ligger och trycker.
 
Kl. 08.00 mötte jag upp Gock på vårt område när han börjat sitt arbetspass och berättade att vi har en orm inne i huset och han gick direkt och hämtade en käpp. Jag hade ställt fram stövlar åt honom och han vet att jag vill att han tar på dem innan han går på ormjakt.
 
Vi försökte med gemensam kraft flytta den tunga köksön men ingen orm kom fram. 
 
En totalrensad köksö för att försöka nå ormen genom att lyfta bort den...
 
Vår vakt Oj kom och hjälpte till och bad oss ta fram Baygon insektsspray för att spraya under köksön och på så sätt tvinga fram ormen. 
 
Det lyckades och när jag såg när ormen ringlade fram hojtade jag till Gock som hårt och snabbt trampade på ormens huvud (med mina stövlar) så den dog direkt. Fast att den låg där och ringlade sig övertygade de mig om att den var död och det var väl förmodligen nerv- muskelryckningar.
 
Jag tycker inte om att döda ormar men i detta fall måste det ske då den kan ringla sig in någonstans där vi inte får tag på den. Att knalla runt i huset, gå och lägga sig för natten och veta att det finns en orm någonstans känns inte så bra,
 
 
Nu är den stackars ormen död och det känns lite sorgligt även om det tyvärr är ett måste i denna situation...Bilden är lite oskarp men det kan bero på att den dels rörde sig samt att mina händer darrade lite då jag tycker synd om ormen.
 
För oss andra återgick livet i sina normala banor. Rulle kunde sticka iväg på sin cykeltur med Svein och jag gjorde mig klar för min strandlångis med Berit och Ulf S och lämnade städningen efter ormfångandet tills jag kom hem.
 
Att dra fram det tunga köksskåpet medförde att vi fick bort en hel del dammråttor och annat skräp så det var ju bra att få det fixat. 
 
Strandlångisen var lika trevlig som vanligt och det var roligt att återigen träffa Ulf S då det var ett tag sedan nu som vi sågs sist. Vi önskar honom välkommen hem till HY!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Det händer saker i HY får man säga! 😄 Tur att ni fångade in den lilla ormen. Allt du skriver är spännande på sitt sätt, ormar eller långisar! Så härligt att få denna info när vi är så långt borta. Keep going girl! Kram Anna Lena

Svar: Tack så mycket Anna-Lena för din kommentar och härliga respons på min blogg! Må så gott och var rädda om varandra :-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Roffe:

Livet är iaf inte långtråkigt och enahanda i Huay Yang!

Svar: Nej verkligen inte Roffe, alltid händer det något :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ann-Britt:

Vad skönt att ha personal som kan hjälpa till att fånga och ta bort den objudna gästen!
Synd att ta bort den men förstår att det är det enda rätta sättet att bli av med den!
Var det samma sorts orm som förra gången?

Kram<3

Svar: Ja tack snälla Ann-Britt det tycker vi också och det var samma ormart som förra gången. De är otroligt duktiga klättrare och kan ta sig in i minsta lilla springa om de vill. Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: