2015-05-20 Lååååååååååång strandlångis, drygt 1,6 mil...

Berit har annat för sig, igen, Tina har fått en blåsa vid stortån och måste vila foten och då är det bara att traska iväg själv men hundarna, Atlas, Lusia, Schack, Enöga, följde troget med. Jag tror att de gillar dessa långisar för då får även de möjlighet att kolla andra marker än sina invanda. Norrut finns inte heller några andra hundrevir så det är lugnt hela vägen.
 
Vid klippgränsen efter Wanakon Nationalpark slutade jag att fega och gick helt sonika barfota över de koraller som var lite slätare än andra och de som var täckta av sand eller så vadade jag ut i vattnet mellan korallerna. Det gick hur bra som helst, lite ont under fortsulorna emellanåt men de ska härdas och det ska kännas lite i kroppen när man är på äventyr tycker jag.
 
Jag knallade ca 4 km bortom klippgränsen, och till den är ca 4 km från vår utgångspunkt vid Aum Restaurang, innan jag vände hemåt igen.
 
Jag gillar ju att gå långt och det finns mycket att se och uppleva under vägen. Det är svårt att tröttna på något som förändras hela tiden beroende på väder och vind samt årstid. Att få tillgång till denna fantastiska natur nära vårt hem är helt underbart!
 
Lilla båten på väg till Huay Yang Beach där den brukar ligga uppdragen på stranden nedanför Aum Restaurang
 
Vy från en vacker snäcka...
 
 
...eller vy från ett av korallreven...
 
Ett par strandbrynsfiskare som samlat ihop nätet efter sin fångst...
 
Klippgränsen efter Wanakon Nationalpark...
 
En pinne har kilat sig fast i en liten skreva...
 
Här sitter pinnen stadigt inkilad,,,
 
 
Rännilar under sanden....
 
Här stannade Schack till för att dricka vatten från en av rännilarna och det är vad jag tror sötvatten som rinner ut från ett litet vattendrag i skogen ovanför stranden... Vattnet som kommer ut från sanden ser klart och fint ut och fler av vovvarna drack vatten därifrån.   
 
 
Vattendraget ovanför stranden...
 
 
Ny spännande miljö för de fyrbenta vid vattendraget.... 
 
 
Vattendraget som kommer innifrån landet...
 
Vacker vy över Ao Manao, den spetsiga toppen längst in mot land är Rulleberget, dvs Khao Lorm Muak där han klättrar upp på toppen ett par gånger i veckan och jag också någon gång då och då ... 
 
 
Här vände jag och började gå hemåt igen... 
 
Thaisi Islands
 
 
Vy från en av de många sandkorvarna på stranden...Det är ett litet maskliknade kryp som gräver sig ner i sanden och efterlämnar denna lilla hög med sandkorv...
 
Vid återkomsten till utgångspunkten, där min cykel väntade på mig, sprang Lusia och Schack iväg för snälla Tui hade lagt ut ett fat med mat åt dem. De måste vara hungriga efter denna långa långis och allt springande hit och dit för att jaga krabbor och fisk etc.
 
Tack alla goa vovvar för sällskapet på denna sköna långis och nu har både kropp och knopp fått en härlig upplevelse samt en massa motion. GPS:en visade dryga 1,6 mil samt dryga 1 000 kalorier har jag bränt...Det känns riktigt bra det! 
 

Kommentarer:

1 Jasmine:

Härliga bilder :)

Svar: Tack Jasmine!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Sofia:

Åh så fint! Spännande att få se, är själv där nere om två veckor. Längtar :)

Svar: Tack Sofia och jag förstår att ni längtar hit, trevlig resa och välkomna till HY!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: