2015-09-29 Bonsaiträdet är nu också flyttat till sin nya plats...

I morse fick jag instruktioner, via telefon med trädgårdsmästaren Sanya, hur jag skulle hantera Bonsaiträdet inför flytten till den nya platsen. Rötterna skulle kapas runt om mellan 20-30 cm, inte kortare än så, och då skulle det inte vara några problem att få den att trivas på den nya platsen. Trädet behövde inte kapas på höjden och det är jag glad över då det är så ståtligt och fint som det är nu
 
Jag kapade alla rötter enligt Sanyas anvisning och när det var klart kom vår områdespersonal Gock, Ned och Oh med flera säckar mycket bra jord som jag beställt av Chaba och som de själva blandat av bl.a komposterat trädgårdavfall.
 
De frågade om jag ville ha hjälp att flytta det stora trädet, och det ville jag gärna, så vi hjälptes åt att ta upp den minst 3 meter höga trädet ur jorden och flytta det till nya platsen och även Rulle fick rycka in då det var tungt som attan. Som tack för hjälpen fick de varsin Magnumglass och det uppskattades av dem alla :-D
 
Nu står det så fint på platsen där det nu ska stå permanent och vi hoppas förstås att den ska trivas där.
 
Nu har alla växter, som stått precis framför altanen, flyttats så nu är det bara för Chaba att med hjälp av Jotin sätta igång med altanutbyggnaden enligt plan from den 5 oktober. Då drar vi också iväg på vår långresa med våra MC så det passar utmärkt.
 
Denna första etapp, dvs. att bygga upp altanfundamentet samt takpelarna, för det framöver kommande förlängda taket, kommer att ta ca 2 veckor. Etapp två, då taket kommer att byggas ut, sker först i april 2016.
 
Då hinner altanfundamentet samt pelarna sätta sig ordentligt innan resten av arbetet och det motverkar onödiga sättningar framöver. Det är också med hänsyn till våra närmaste grannar på området att slippa bo och vistas i närheten av ett dammigt byggarbete så när de börjar med etapp två har de flesta åkt hem till Sverige igen,
 
Det är för oss en totalt sett lång byggtid men vi är övertygade om att det kommer att bli mycket bra när det väl är klart. Det är det viktigaste och roligt att se fram emot!
 
Nya altanvyn...
 
Det stora Bonasiträdet har fyllt ut gluggen i fronten på vår tomt...
 
Utifrån sett.
 
När alla de flyttade växterna gjort sig hemmastadda på sin nya plats kommer det att bli mycket blommor och blad. Jag har placerat alla växterna på eller i närheten av vår tomtgräns och det blir då ett vackert grönskande "insynsskydd" som omgärdar vår tomt.
 
Vi har kvar en stor tom gräsyta framför huset så det blir luftigt och fint samt en yta att kunna vistas på.
 

Kommentarer:

1 Ann-Britt:

Så bra det blir med flytten av växterna och träden! Det ser så fint ut i er trädgård! Så vackert med alla fina blommor ni också får njuta av! Också skönt att ha lite insynsskyddat i trädgården och roligt att ha en färdig altan att längta till!

Önskar dig en fin Onsdag!
Kram<3

Svar: Tack så mycket snälla rara Ann-Britt för din kommentar och jag önskar dig/er också en fin onsdag! Stor varm kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Pia:

Så himla mysigt! Håller tummen att det trivs och frodas på sin nya plats!

Svar: Tack Pia det kan behövas! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: