2016-04-03 Lite pyssel innan långresan till Malaysia i morgon..

Altanen ska tömmas helt på möbler etc då ombyggnaden etapp 2 startar i morgon och våra altanmöbler får vi förvara under tak hos vår snälla granne "Blomman". Skönt att veta att de kan stå där i skydd från regn och sol och familjen är ju ändå inte här i Huay Yang nu så det passar både dem och oss perfekt. 
 
En tom altan inför ombygget av altanen...
 
 
När vi kommer hem kommer altanen och taket se helt annorlunda ut. Mittenpelarna på altanen ska väck och bytas ut till de pelare som de nu satt på plats vid förra etappen i oktober. Pelarna kommer att byggas ut till rätt storlek.
 
Fundamentet till altanen är också klar och hela "staketet ska flyttas ut. Taknocken ska flyttas ut en dryg meter och taket flyttas ut ca 1,2 meter så hela fronten på altanen får ett tak utåt på 120 cm. Det blir ett bra för skydd för regn och sol som vi inte vill ha på vår altan. Alla klinkers ska bytas ut och även staketet ska breddas på ovansidan med nya plattor.
 
Puh, vilket jobb, tur att vi inte behöver göra dt själva :-D, 
 
Vi får se hur mycket de har hunnit göra under vår frånvaro under ca 1 månad. Arbetet kommer att vara långt ifrån klart då det är ett omfattande ombygge som tar några månader men en liten bit på väg har de då i vart fall hunnit. Det ska bli spännande och vi önskar Peter på Cha-ba med Yothin och hans gäng lycka till!
 
Den fina bougainvillean kommer de att klippa ner då även det taket ska ut lika långt.
 
När vi kommer tillbaka från långresan får vi ställa våra motorcyklar under tak hos våra snälla grannar Irene och Stig, då de inte heller är här i Huay Yang. Det känns också mycket bra då alla våra 3 MC inte kan stå under vårt eget tak under ombyggnaden då det kan vara svårt att ta sig in och ut med  dem under ombyggnaden.
 
Svartforzan som blir kvar hemma ställer vi i skydd längst in under vårt eget tak och den får stå där under tiden tills vi kommer hem igen.
 
Idag ska vi packa och fixa och det känns riktigt kul att vara på gång igen med en ny långresa. 

Kommentarer:

1 Anna Lundqvist:

Vilken underbar altan ni kommer att få ! :)
Hoppas nu att ni får en härlig resa och att allt funkar perfekt för er.
Kramar

Svar: Tack så mycket Anna och det hoppas vi också förstås att det kommer att bli och göra:-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Ha en riktigt härlig resa! Ska bli härligt roligt att höra hur ni haft det! Ser fram emot det. Jan sitter just och tittar på er färdplan. Blir säkert hur bra som helst.
Vi har jobbat i trädgården i helgen med vårt senaste projekt - bygga en "perfekt" uteplats. Har fått lite tankar och inspiration efter ditt lilla reportage om tjejen på var det Orchid 1, som gjort saker i betong.
Och återigen - ta det lugnt på vägarna och ha det så himla gott!
Kram från oss

Svar: Tack så mycket snälla fina Christina och Jan för det och lycka till med projektet :-D Var rädda om varandra och ha det så bra! Kram från oss till er båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 ulrika svahn:

Kommer att bli strålande med er utbyggnad!
Härligt att komma tillbaka till förstår jag.
Nu hemma igen på svensk vårmark,krattar nu bort vintern,möter alla vårblommor och lyssnar på lärkan och bofinken, det är för oss också livskvalitet, härligt att kunna ha dessa två världar! Lycka till på er resa nu och lova att köra försiktigt!
kram Ulrika

Svar: Tack så mycket Ulrika för din kommentar och visst är det underbart att själv få bestämma i sitt liv vad man vill göra och trivs bäst med 😆 Vi lovar att ta det så lugnt vi kan och vill 😊 Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: