2016-08-29 Maria lämnar Thailand och reser hem till Sverige...

Så kom då den här dagen som inte är lika rolig som de andra dagarna eftersom Maria lämnar oss här i Thailand och åker hem till Sverige. Snyft!
 
Maria och jag kramades adjö på hotellet vid 05.30 och Rulle och hon tog sedan taxi från Asia till Suvarnabhumi flygplats för att Rulle skulle få vinka av henne där. Eftersom det var lite trafik så dags på morgonen tog det bara 20 minuter att ta sig dit. Rulle tog sedan Airport Link samt Skytrain tillbaka till hotellet.
 
Efter frukost stack Rulle iväg som hastigast till Esri för att ladda in den nya Thailandskartan i sin nya GPS. Härefter var det bara att checka ut och ta taxi till Södra Bussterminalen.
 
På gatan utanför Asia var det flera taxichaufförer som tyckte vi kunde åka till Södra Bussterminalen med taxi utan taximeter och för bara 400 baht och de hävdade att det var en lång körning så det var billigt med 400 baht.
 
Vi har ju åkt denna sträcka med taxi hur många gånger som helst och har betalat mellan 150-200 baht med taximeter eller högst 300 baht utan taximeter så det är bara snack. Jag tackade därmed självklart nej och framhärdade att jag bara åker bara med taxi med taximeter.
 
Tillslut stannade en taxichaufför och sa att han körde oss gärna med taximeter och summan slutade med 117 baht. Han fick 140 baht då han var snabb men körde ändå inte vårdslöst. Det gäller därmed att vara envis och inte låta sig påverkas av oseriösa chaufförer som tar mer betalt än vad det kostar. Det är inte någon lönsam affär att vara taxichaufför men ska de använda taximeter är det det som gäller helt enkelt.
 
Det är aldrig kul att känna sig "lurad" även om det inte är dyrt att åka taxi över lag i Thailand och vi vet att det är ett tufft slit för några korvören. för chaufförer och åkare. Det är dock inte vi kunder/turister som ska stå för att deras levnadsvillkor ska bli bättre utan det är en politiskt fråga som thailändarna själva måste ta itu med.
 
Att få dåligt samvete eller må illa av att många i Thailand har det svårt att få ihop det ekonomiskt hjälper föga. Vill man döva sitt samvete och kanske känna att man mår bättre genom att betala mer än vad det kostar får var och en själv avgöra vad man vill göra. Det ska dock ske av egen fri vilja inte genom att någon lurar en.  
 
Bussen gick kl. 11.30 och vi var i Huay Yang strax före kl. 17.00. Som hämtade oss vid busshållplatsen vid Frontage Road och körde oss hem och det tar hon 200 baht för. Det vet vi om eftersom det är hennes prislapp på transfer i byn så det är bara att välja att åka med henne eller inte.  
 
Det kändes tomt att komma hem utan Maria men vi har haft en mycket trevlig samvaro och gjort massor och ibland bara softat, precis som vi känt för att göra för dagen. 
 
Nu är alltså större delen av Fina Familjen i Sverige igen och vi ser fram emot när vi ses igen allihopa i april nästa år. Saknaden efter dem allihopa är ibland mycket stor men vi kan inte få allt här i livet, så är det bara... Tur att vi har videosamtal eller bara röstsamtal att ta till så ofta vi vill och kan...
 
Tjohej säger Maria vad kul och underbart vi har haft det och vi ses snart igen! 
 
 

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Ni ser ut att haf haft det trevligt i Bangkok.
Åka båt på Chao Praya gillas.
Har ju min dotter i Göteborg, vi ses en eller två gånger om året.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och vi gillar Bangkok på alla sätt och vis :-D Du ser, fast ni bor i samma land träffas ni så sällan men har säkert annan kontakt under tiden...Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Alltid trist att säga hejdå men Ni fick en mysig semester tillsammans och ses i April igen. Tura att det finns sätt att hålla kontakt nu för tiden. Håller med apropå Taxi det likar svarttaxi här hemma i Stockholm aldrig åka utan taxameter man vill inte känna sig blåst. Tyvärr finns det även de med taxameter här som blåser turister så det heter duga men det har blivit bättre. De är portade utanför Arlanda och T centralen där de har typ vakter men tyvärr finns inga vakter på plats då är de snabbt framme och en resa från Arlanda till City kan kosta 2000kr???
Hälsningar Birgitta S

Svar: Hej Birgitta och återigen tack för din kommentar! Det bästa med att känna saknad efter någon är ju att de faktiskt betyder en massa för oss och det är en fin kärleksfull känsla. Taxibluffarna i Sverige är väl kända och jag tycker det är mycket illa att blåsa inte ont anande turister på så horribla belopp för en resa till Arlanda. Det ger ju bara Sverige dålig reklam och vi behöver turister som alla andra länder. Må så gott och var rädd om dig och de dina!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christer:

Jag förstår att det känns tomt efter att Maria har lämnat er. Själv har jag ju lämnat min mamma samt min syster med familj i Sverige för ett par dagar sedan (jag kom tillbaka till Pukhet i söndagskväll) och vet att det blir lite tomt. Skönt att ni har återförenandet i april att se fram emot. Själv åker jag upp till Sverige igen i slutet av februari. Ha en bra fortsättning på veckan, du och Rulle!

Svar: Tack så mycket Christer för din kommentar och visst är det tomt och lite sorgligt samtidigt men det är ju ett bra och kärleksfullt tecken på att man tycker om varandra :-D Välkommen hem till Phuket igen och vovvarna blev nog riktigt til sig att ha husse tilbaka :-D Ha det så mysigt och hälsa Staffan!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Maria:

Det har verkligen varit en härlig semester och så roligt att få umgås med er! <3 Saknar er, Thailand, värmen och mina vovvar :) Har massa fina minnen av resan. Pok äe

Svar: Tack mitt hjärta och vi har haft lika mysigt vi med dig och saknar dig massor! Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: