2016-12-11 Skön start på söndagen med Yinyoga i goa fina yogares lag...

Idag var vi 20 personer som genomförde Yinyoga med hjälp av Anna-Lena och det var verkligen fantastiskt skönt för kropp och knopp.
 
Yinyoga är att utföra lugna rörelser och varje position kan ta upp till 5 minuter att genomföra. Vi utförde positioner som kallas för bl.a Grodan, Happy Baby, Skosnöret, Bananen, Fjärilen samt andra namn som jag inte minns just nu.
 
Jisses, positionen Skosnöret var jobbigast tycker jag och direkt hade jag känningar av ischiasnerven på baksidan av vänster lår och det stretade och drog och var nästan outhärdligt. Jag vägrade dock att ge upp och andades långsamt ut och in genom näsan och plötsligt började det kännas ganska okej och nästan lite behagligt. Det är ju det som är meningen, försöka hålla ut och tvinga sig över gränsen för att få bukt med stelheten i framför allt bindväven. Vilan efteråt var välkomnad efter varje specifik position.
 
Passet tog ca 80 minuter och det kändes inte alls att vi hållit på så länge. Ljuvligt men det gäller som skrivet att ha full fokus och inte ge upp det första man gör om det känns jobbigt i muskler och bindväv. Det är just därför man behöver den här typen av träning för att bli mjukare i kroppen, framför allt vi som är lite äldre och har börjat stelna till trots regelbunden träning med andra träningsformer.
 
Tack så mycket duktiga Anna-Lena för att du ville leda oss i Yinyogan idag och även tack till Elisabet och Rolf för att vi får hålla till på er uppfart.
 
Nästa lugna Yogapass planeras äga rum på tisdag den 13 december kl.10.00 på Orchid 3, hus E6. Ta med yogamatta eller annat lämpligt underlag, band, kudde etc.
 
Alla som vill delta i yogan är hjärtligt välkomna, oerfaren eller erfaren. Välkomna!
 
 
Avslutning på ett härligt Yinyogapass...
 
Anna-Lena leder Yogan på Ranchen också så håll utkik vilken dag och tid via FB Gruppen Huay yang - aktivitetsida.
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Underbart att se alla så fridfulla trots att det drar och stretar lite här och där. Det blir bättre med tiden😀
Kram A L

Svar: Tack så mycket Anna-Lena och det var ju din förtjänst att det blev så bra och jag har stor tilltro till att det bara kan bli bättre med smidigheten hos mig själv :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Härligt härligt!
Tack AL för att du ställer upp för oss!

Går det bra att dela dina fina bilder Annika?

KRAAM /Rosita

Svar: Tack så mycket själv Rosita och visst får du dela mina bilder men då ska det klart framgå att det är mina bilder. Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: