2016-02-20 Smarrig lunch på Mumsa Beach Bungalows & Restaurant med fina familjen...

Idag drog fina familjen iväg till restaurang Mumsa på Sang Arun Beach för att äta lunch och ville att det skulle bli lite extra då det är näst sista dagen för lunch med familjen för den här gången.
 
Hej lilla kossan...
 
Vi beställde pizza allihopa fast jag inte anser att pizza är så nyttigt egentligen, enligt mitt sätt att se det, men det var ändå okey för den här gången så jag tog en vegetarisk pizza.
 
Det tar den tid det tar att fixa 4 pizzor och under tiden kunde Adam roa sig med de leksaker som finns för de som har barn med sig på Mumsa. En mycket bra idé i väntan på maten då små barn kan ha svårt att bara sitta som tända ljus och artigt vänta tillsammans med oss vuxna på att maten som man beställt ska serveras.
 
Härlig vy från ett matbord...
 
Adam hittade en massa skojiga leksaker och det finns en stor yta att leka på en bit från själva restaurangdelen så det inte stör någon bordsgäst om så skulle vara fallet.
 
Adam har hittat en liten kundvagn...
 
....och morfar Rulle och pappa Daniel softar i närheten... 
 
...och så finns det en rolig trampcykel kombinerat med barnvagn som Adam var förtjust i tillsammans med mamma Linda... 
 
Kul trampcykel för småbarn...
 
...och fler leksaker i en låda som kan roa både små killar och tjejer... 
 
Så kom våra beställda pizzor och Mumsas pizza är verkligen god, det måste jag tillstå, tunn krispig botten och inte så fettdrypande som en del pizzor kan vara för den här pizzan hade en god men ändå fettsnål ost och i övrigt var det bara grönsaker i min pizza. Pizzorna på Mumsa kostar 250 baht oavsett val av pålägg.
 
 Adam hade redan ätit lunch hemma så han fick en glass när vår mat serverades,,,
 
Vegetarisk pizza med god krispig lagom tunn botten...
 
Efter maten åt vi efterrätten Fondant, en hembakad dessert med glass och frukt, mums!
 
Ljuvligt gott, varm choklad med vaniljglass och frukt...
 
 
 
Alla pizzor kostar 250 baht och övriga Thai och Internationella rätter 220 baht. Lite högre priser på övriga maträtter än på de restauranger vi brukar gå på i Huay Yang men det är det värt för att få riktigt vällagad mat på bra råvaror även om det för oss är lite längre väg att åka för att komma hit. Vid speciella tillfällen som det var idag passade Mumsa oss mycket bra.
 
Underbart läge precis vid havet och det är en lugn och skön avslappnad miljö med mycket trevlig personal och inte minst det trevliga värdparet Lee och Jens.
 
De har även tre bungalows som de hyr ut via Booking.com och de ligger i prisklassen 3 000 baht per natt (närmast havet) och därefter 2 000 bath och 2 500 baht och i priserna ingår valfri frukost.
 
 
Priserna kan variera beroende på säsong samt specialerbjudanden...
 
Denna bungalow som ligger närmast havet kostar 3 000 baht/natt
 
 
Den här bungalowen ligger längst bort från havet men har havsvy och kostar 2 500 baht/natt...
 
Tack för en mysig lunch med mycket god och prisvärd mat och vi önskar Lee och Jens lycka till med sin trevliga restaurang och de bungalows som de hyr ut.

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vi har varit ganska många gånger på Mumsa.
Älskar miljön där, så avkopplande.
Deras pizza är SÅ god.
Brukar ta den med ananas.
Chicken satay också en höjdare.
Hoppas Jens och Lee blir kvar.
Tyvärr kan det vara så att priserna på övrig mat avskräcker en del.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och jag hoppas som du att det blir kvar i HY med sin verksamhet! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Har varit härnere nu i några veckor och måste verkligen säga att maten på mumsa är superb. Att en Thai-rätt är sisådär 4 gånger dyrare än på andra ställen avskräcker dock en del, i alla fall för att ha som stammishak, även om maten är vansinnigt bra! Vi har nog ändå svängt förbi ett par-tre gånger i veckan ändå. De har fixat ett litet paradis på stranden också för oss som har småbarn. Kul att fler verkar uppskatta maten! /Peter

Svar: Tack så mycket Peter för din kommentar och jag kan bara hålla med dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: