2016-07-18 Kul att kolla på en grävmaskin under promenaden till Polishuset...

I fredags fick vi besked, via mejl, att våra pass vara klara för avhämtning. Det är snabbt jobbat tycker jag då vi var där i tisdags förra veckan för att beställa dem. 
 
På vägen till passexpeditionen, som ligger i polishuset på Bergsgatan på Kungsholmen, såg vi en grävmaskin på Polhemsgatan som jobbade med att städa upp efter rörläggning i gatan.
 
Adam gillar alla typer av maskiner som lyftkranar, grävmaskiner, lastbilar och tåg och jag är lika fascinerad jag av dessa maskiner. Att se duktiga förare av dessa maskiner är en riktig underhållning i skicklighet.
 
Jag skulle kunna stå länge och bara titta hur de fixar jobbet... 
 
Den här grävmaskinisten bytte redskap utan att vi ens hann se det, först var det gafflar, sedan en skopa och i nästa ögonblick hade han kopplat på griparmar och förflyttade stora stenblock, rör etc. lätt som en plätt. 
 
En grävmaskin i arbete...
 
 
 
Här är det rör som ska flyttas...
 
 
Vi fick lämna den spännande platsen och fortsätta för att hämta våra pass. Det var många som väntade på att få sina pass fixade och en hel del som skulle hämta sina färdiga pass. Men för vår del tog det ca 15-20 minuter så det är inte särskilt lång tid tycker jag.
 
Passexpeditionen på Bergengatan är otroligt effektiviserad tycker jag men det gäller att boka tid för att fixa sitt pass då slipper man vänta i onödan. Med tanke på mängden väntande verkade det inte som om de kände till denna förmån eller trodde kanske det skulle gå fortare än det gjorde. Mitt i värsta högsäsongen med sommarledigheter kan man knappast räkna med att det ska gå fortare än det gör om man inte bokat tid.
 
Skönt med nya fräscha pass och nu gäller de i 5 år framåt. 
 
Återigen fick vi en mysig dag i vårt vackra Stockholm och det händer alltid något skoj varje dag av något slag bara man håller ögonen öppna.

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Hej!
Grävmaskiner är bra tänk vad de kan vara underhållande. Säger samma sak passeriet på Bergsgatan är grymt fattar inte de som inte bokar och som nu i högsäsong åker dit o sitter o väntar o alla kan väl inte kommit på denna vecka att de snart skall åka någonstans???
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och jag håller med dig, framför allt idag när de flesta sitter med en lur och surfar på internet och borde kommit på den här geniala idén med bokningen innan de går dit :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: