2016-07-23 Helgutflykt till Vika i Dalarna

Idag åkte Linda, Adam, Rulle och jag samt vovvarna Asta och Tore i bilen och Daniel tog sin motorcykel och vi styrde färden till Vika i Dalarna för att träffa Daniels syster Maria med familj.
 
När vi kom fram till Vika började vi med att packa ner fika och gå till sjön Runn där en del av oss badade och en del tog en sväng med kanadensaren. Jag stannade helst på landbacken men doppade i vart fall fötterna i vattnet som hade en temperatur om ca 24 grader. 
 
Sjön Runn är stor och har en yta på 63,5 kvadratkilometer och har ett djup på 27 meter men där vi befann oss kunde man vada ut till de närmaste öarna med vatten upp till näsan. Sjön är otroligt vacker i naturskön miljö med en massa vackra lite annorlunda öar. 
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Runn
 
Adam älskar att bada och då gärna med Lina som snart är 10 år. Lina och Adam leker fint tillsammans och har en massa skoj för sig.
 
Här visar Lina Adam hur man gör med ett vattengevär....
 
Sjön Runn 
 
Lina och en badglad Adam...
 
Fikadags...
 
Kanadensaren åkte i sjön... 
 
...och Daniel, Adam, Maria och Lina tog sig ut en bit på sjön där Lina stod för paddlingen..
 
På kvällen blev det grillat och Christer och Daniel var grillkockar...
 
Daniel med kniven i högsta höjd och var grillmästare tillsammans med Christer...
 
Jag testar hoppmattan lite blygsamt men att hoppa högt och göra volter överlämnar jag gärna till de som kan och vågar...
 
Lina är duktig på hoppmattan och hoppade med Adam som även gillar den här typen av lekar...
 
Asta gillar också att vara här och kan röra sig fritt på tomten...
 
...och leka med pinne eller brottas med Tore...
 
Snart är grillningen klar... 
 
Mums vad gott det var och det blev en mycket trevlig dag och kväll i mysigt sällskap i det underbara sommarvädret även sent på kvällskvisten. Det är inte särskilt vanligt i Sverige så vi är tacksamma för att det gör det när vi är här :-D
 
Stort tack till alla inblandade!

Kommentera här: