2016-06-20 Idag har jag pysslat med lite av varje...

Rulle drog i väg i morse på sin cykelträning till Ban Krud tur och retur och jag tog en sista sväng, innan Sverigeresan, till Prachuap Khiri Khan med hojen på förmiddagen. Jag behövde göra några ärenden på bl.a Tesco Lotus samt HomePro, igen...Det känns som om jag ränner där jämnt nu för tiden...
 
På vägen hem igen småduggade det men både jag och Rulle hann precis hem innan det började regna mer ordentligt. Efter någon timme eller så var regnet över.
 
Det finns alltid något att fixa och dona med när man har ett hus och nu har jag sett till att båda toaletterna fått nya fräscha toasitsar. Jag är så glad över att vi har HomePro så pass nära, ca 2,6 mil på motorvägen, och där finns det mesta för hus och hem även om de har ett litet mindre sortiment än HomePro i Hua Hin. 
 
Idag beslöt vi att vår nya dörr, in till altanen, ska vara helt i mörkt glas inom ramen och inget nät alls. Det är lätt att ha sönder nätet då det tog vid precis vid dörrhandtaget. Nedre delen av dörren hade mörkt glas, för att öka på stabiliteten, men resten av den kraftiga ramen hade nät.
 
Även om man är varsam kan det ske att man råkar trycka till på nätet när man öppnar dörren, som går att öppna åt båda hållen, både inåt och utåt. Är oturen framme kan nätet gå sönder till sist.
 
Det var egentligen onödigt att ha nät överhuvudtaget på dörren så det är lika bra att ta itu med det på en gång så snabbt idén kom upp om vi känner oss själva rätt... 
 
Den dörr som nu ska förses helt och hållet med mörkt glas....
 
Firman Add Air, som gjort jobbet med innätningen, tog med sig dörren och vi får den tillbaka inglasad i morgon kl. 10.00. Vi har varit utan nät och dörrlöst i 10 år så en natt lär vi klara oss utan även om vi börjat vänja oss så smått att slippa ha kryp på altanen. Det lär komma in några stycken i natt men de är lätta att göra sig av med när dörren väl är på plats igen.  
 
Temporärt dörrlöst... 
 
Jag önskar dig en härlig måndag!
 
 

Kommentera här: