2016-05-24 Underbara Hat Wanakon i Huay Yang...

Idag utlovade väderprognosen 61 % regn men inget regn har kommit hittills idag och det är lite halvmulet. Perfekt väder för en långis då det inte är lika varmt nu som det varit i flera veckor. Temperaturen ligger på behagliga 30 grader under dagtid och på natten ligger den på ca 25-27 grader.
 
Innan jag gick på strandlångisen träffade jag på tiken Skruttan, som håller till på lägerskolan, och hon pratade med mig på hundvis idag och blev väldigt glad över att se mig. Hon fick sitt torrfoder och är inte lika glupande hungrig som hon var tidigare och det känns ju bra för mig. Berta, som har lägre rang än Skruttan, avvaktade lite försiktigt vid sidan om och gick undan när hon fick något och undvek att titta på Skruttan. Inget bråk eller tjafs dem emellan utan bara tydlig respekt.
 
Idag har havsvattennivån på stranden sjunkit rejält igen så nu kan man återigen runda klippgränsen om man vill men jag nöjde mig så här långt och vände hemåt igen.
 
Klippgränsen vid Hat Wanakon som återigen går att runda torrskodd...
 
Min grottas vägg har förvandlats till mindre och mindre stenar...
 
Sanden breder ut sig över revet...
 
Det är skönt att stå där och lyssna på havets vågor och knirkande och knäppande ljud från bl.a  krabbor som flyttar runt bland stenarna i revet.  
 
 
Ao Manaobergen i Prachuap Khiri Khan norrut
 
Fågeln Pacific reef egret är mycket vanlig här...
 
Vy söderut
 
Stranden är sig inte lik från dag till dag och det är det som är så härligt. Det finns alltid något nytt att se och uppleva och det är det jag gillar med strand och hav och lär aldrig tröttna just för att det är så omväxlande...
 
När jag var på väg hem fick "mina" herrelösa hundar torrfoder igen och idag vågade sig Vhito fram och tog en torrfoderkula precis vid mina fötter men ville inte ta hundkexet från min hand idag. Det är okej för mig och det var väl en sådan där lite mer avvaktande dag idag för honom...   
 
Jag önskar dig en suveränt trevlig tisdag!

Kommentera här: