2016-10-16 Dag 14, Uttaradit, dagsetapp 20 mil

När vi slog upp våra ögon i morse, efter en skön natts sömn, och tittade ut var himlen alldeles grå och det är därmed bara att räkna med regn under färden till Uttaradit idag.
 
Det dröjde inte länge innan regnet föll och vi fick låna ett paraply av receptionen så vi slapp bli blöta när vi skulle gå till fd Tonys Place, d v s Daystar Café and Hostel för att äta frukost.
 
Dess bättre slutade det regna under tiden som vi åt vår frulle men himlen var fortfarande grå av regnmoln så det var lika bra att sätta på sig regnkläderna direkt vid start då det hade börjat smådugga igen. 
 
Dagsetappen skulle bli 20 mil till Uttaradit via huvudvägen 101 så vi skippade tanken på att utöka sträckan med ca 6 mil via bergen då det skulle bli för långt samt att köra i bergen vid regn om vi inte behöver kan man låta bli. Vi fick en så härlig bergskörning hela dagen i går så vi kan leva på det idag också.
 
Det regnade mer eller mindre hela vägen men det var en lätt körning på den fina breda huvudvägen så det gick snabbt att ta sig till Uttaradit och vårt hotell Friday som vi bodde på förra året. Vi rullade in på hotellet strax före kl. 14.00 och fick ställa våra hojar i garaget på en för MC avsedd plats med staket. Platsen bevakas dygnet runt så det känns tryggt.
 
 
Det är inte alltid så lätt med stavningen...Pup eller Pub det är frågan :-D 
 
Vi fick vårt stora fina rum på våning 6 med utsikt över bergen åt öster så har vi tur får vi beskåda en vacker soluppgång i morgon bitti. Rummet kostade oss 850 baht inklusive frukost.
 
Vi fick en sen lunch så de flesta små lunchställen hade stängt och då är alltid 7/11 en räddning. Vi köpte varsin färdigrätt som de värmde i micron. Medan maten värmes upp stack Rulle iväg och köpte varsin aprikosfylld paj på ett av de bagerier som ligger i den galleria som även vårt hotell ligger i. Sedan åt vi maten och den smarriga pajen tillsammans med eget kaffe på vårt rum med en vacker bergsvy. 
 
Hittar vi ingen närliggande lunchrestaurang fixar vi en egen helt enkelt...
 
Härlig vy över våra kära berg...
 
 
Nu får vi se vilka trevligheter som resten av dagen har att bjuda på och jag önskar er alla mina bloggläsare en skön söndag!
 
 

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

En fin söndag önskas dig/er också.
Tack för trevliga inlägg från er resa.
Hoppas ni får se en vacker soluppgång.
Kram Titti, från gråmulna Umeå

Svar: Tack så mycket Titti för det och det hoppas vi också när det gäller en vacker soluppgång :-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Kikki:

Verkligen trevligt och intressant att få följa er resa. Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack så mycket själv Kikki för din kommentar och respons samt att du följer vår resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christofer Johansson:

Hej Annika, jag försökte svara på din kommentar tidigare men kanske misslyckades, du får gärna återkomma till [email protected] :)

Svar: Hej Christofer och jag har fått din e-postadress och återkommer till dig när vi kommer hem igen från från MC resa i norra Thailand om 1-2 veckor.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Du får gärna återkomma då, du nämns emellertid i denna passage nedan och om du vill kan jag ändra till "den lokala bloggen".

Mest ett okejande av detta. Så kan jag skicka på tryck sen, om det inte var något annat du tänkte på :)

Hela dagen har varit ett stort berättande. Först skolan,
sedan en intervju för den lokala och prisbelönta bloggen
“annikathailand”, sedan lokal television och det var ett tag
sedan kameran var uppe i ansiktet på oss.

Svar: Det är helt okej att du nämner min blogg på det sättet och eftersom boken ha en koppling till bl.a mitt inlägg i bloggen vore det kul att återkoppla till den intervjun även i min blogg senare i samband med "reklam" om boken i min blogg när boken ska publiceras, hade jag tänkt...Vi kan ta just de detaljerna via e-post senare...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Även vi har haft regn hela dagen idag. Men det finns ju inget dåligt väder - bara dåliga kläder :-) Ha en fortsatt bra färd! Vi följer den med glädje!

Svar: Tack Christina och jag håller med dig det är ju bara att skydda sig helt enkelt och ta det lugnt 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: