2016-10-21 Dag 19, Softning hela dagen lång på Mut Mee Garden Guest House

Vad skönt att bara ta det lugnt och softa hela dagen lång på denna lugna sköna plats Mut Mee Garden Guest House vid Mekongfloden mitt emot utkanten av Vientiane i Laos. 
 
I går kväll efter solens nedgång och därborta i skymningsljuset ligger bron som går över till Laos...
 
Här sitter vi skönt under tak och svalkande fläktar för att äta frukost och övriga måltider, blogga eller surfa på Internet eller bara sitta och njuta i största allmänhet.  
 
Klart besked och för eventuella rökande finns en egen Sala att sitta i...
 
Den här miljön och vyn känns mycket avkopplande för alla mina sinnen. Solens strålar som glittrar på flodvattnets yta, flodens stilla flöde, fåglar som kvittrar, Geckon som smackar, fläktar som susar och stillsamma lågmälda samtal från de andra gästerna som sitter här och njuter som vi... 
 
Samma däcksmaterial i dessa stolar som i våra soptunnor hemma i Huay Yang...
 
Korgar eller durkslag i bambu kan användas som lampskärmar och det är innovativt och kreativt...
 
Receptionen och köket.
 
Här till höger beställer man sin mat eller dryck etc för dagen och kvällen genom att skriva upp i boken vad man vill ha samt priset utifrån de menyer som sitter på väggen. Sedan lämnar man boken till personalen som lagar maten eller tar fram det man vill ha som man inte kan ta fram själv.
 
Vatten eller annan dryck tar man själv från kylen och skriver upp i sin bok. Vill man ha koppar eller glas till sitt rum eller till Salan under dagen hämtar man det själv. Kul system som verkar fungera väl och det håller ner kostnaden för oss gäster.
 
När man checkar ut betalar man för både rummet och det man ätit eller druckit eller andra eventuella kostnader under sin vistelse här. 
 
Här är vår vackert röööööda bok med ett G som betyder Garuda som är en mytisk fågel.
 
 
Skönt relaxställe...
 
Vackra statyer lite här och där i trädgården eller vid Salorna...
 
Passagerartrafik med båt mellan Vientiane i Laos och Nong Khai i Thailand
 
 
I den här Salan som ligger vid strandpromenaden sitter vi nu och njuter... 
 
Nu får vi se vilka trevligheter resten av dagen och kvällen har att bjuda på och jag önskar er alla bloggläsare en mysig fredag samt trevlig helg!

Kommentarer:

1 Tina:

Ja det är så vackert.... Njut och trevlig helg!

Svar: Tack så mycket Tina och det samma!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tina Holst Önneby:

Trevlig helg önskar jag er 💝

Svar: Tack så mycket detsamma Tina! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lilian:

Vilka vackra och intressanta platser ni tar oss med till under er resa! Verkligen en annan del av Thailand som man som turist inte vet om att besöka! Önskar er en trevlig helg och fortsatt bra "hemresa"!

Svar: Tack så mycket Lillan för det och det finns så många vackra platser att se här som naturen skapat etc. Roligt att ni följer vår resa 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Olle:

Åh vad det ser mysigt ut 👍 Bara vara 😄
Gråmulet Stockholm
//Olle

Svar: Tack så mycket Olle och du har helt rätt det var mycket skönt att bara softa 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Jörgen:

Trevligt var ni och kollade in Indochina Market

Svar: Vi har bara vilat och softat på resorten Jörgen och det var precis det vi behövde. Inga utflykter eller annat 😊😊😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Christina:

Så festliga stolar de där som är tillverkade i gamla bildäck! Månne de är sköna att sitta i också...
Det finns sådan idérikedom vad gäller trädgårdar! Tänk om vi kunde få till det så hemma i Huay Yang! För tillfället ser det inte alltför fint ut hemma hos oss, vi har nog inte riktigt samma tycke och smak som vår personal... Å andra sidan är vi inte där så ofta, då är det viktigare att personalen känner att de tycker det de gör är fint.
Men visst kan man hämta idéer från dina bilder av trädgårdarna i norra Thailand! Roligt!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och det roligaste är ju att fixa och dona själv då personalen bara för basjobbet. Vattna klippa sopa ta bort ogräs etc. Kul med lite nya idéer och annat tänkande.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta S:

Härliga bilder och systemet skriv upp vad du tar o betala när du åker hoppas de kan behålla det innan någon fulturist förstör det. Passagerarbåten mellan Laos o Thailand vilka åker de som jobbar på ena sidan eller? är det fritt fram att åka ? Kan du o Rulle ta en tripp med båten över eller vilka papper måste ni fixa i så fall?
Hälsningar Birgitta S
Uppskattar att följa din resa dag för dag.

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar. Systemet fungerar bra då de bockar sv när man fått sin.beställning etc. och de summerar varje dag. De har stenkoll och det verkar inte som ett ställe för strulpellar att bo där. Om faranger ska åka över till Laos måste man ordnat Visa först samt vi måste ha köpt ett tillstånd (re-entry) för att komma tillbaka till Thailand för att få behålla våra Visa. Det är därför inte intressant för oss att bara åka över och i princip vända igen. Hur det är för thailändare vet jag inte.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Lena%20Zetherlundh%20Gunnarsson:

Så vackert med lampor/durkslag var o besökte en inredningsaffär här i Värmland i dag o såg något liknande, tänker då Alltid på Huay Yang o efter stranden när man ser alla fiskegrejer och att man kan göra lampor av dem.... Så vackert det skulle vara.
Vilket mysigt hotell o att man litar på gästen, toppen att bara skriva i sin lilla bok. Så tänker jag om Huay yang mysigt, lugnt, rogivande, välkomnande, tryggt!

Svar: Tack så mycket Lena för din kommentar och det är bara låta kreativiteten ta över då det finns mycket korgar och fiskefångarkorgar som kan förvandlas till lampor eller prydnader. Läckert😁Härligt att du längtar till HY😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: