2016-10-30 En trevlig kväll på Ranchen i goda vänners lag,,,

I kväll var det första gången som Rulle och jag åt kvällsmat på Ranchen och det tillsammans med goa fina vännerna Pia & Isac samt Annika & Göran och det blev en riktigt lyckad upplevelse.
 
Mycket trevlig miljö med stor mysfaktor och de nya restaurangägarna Tony och hans hustru Nick har lagt ner en massa arbete och pengar på att göra det så trivsamt som det bara går i den stora luftiga lokalen med högt i tak. Röda/vitrutiga dukar på borden samt sköna trästolar, dekorativa konstljus på borden, färgade lampor i taket och lite avskärmade bordsgrupper för att slippa känslan av stor opersonlig matbespisning. Även lite dämpad belysning för att höja mysfaktorn ytterligare. Även personalen är mycket vänlig och hjälpsam för att du ska känna dig nöjd.
 
Nick & Tony
 
Fina goa vängänget...
 
Här nedanför restaurangen på gräset finns det en bioanläggning för barnen...
 
För att få ner takhöjden något har de hängt upp kulörta lampor och ljusslingor med god effekt...
 
Maten är mycket god och vällagad till moderata priser och likaså dryck. Här kan man få fatöl av t ex Chang Classic serverat i glas om 60 cl och det kostar 75 baht till skillnad mot flaska som kostar 95 baht för samma mängd. Ölen är till och med lite mustigare som fatöl än på flaska. En glad överraskning!
 
På menyn finns både Europeiskt mat samt Thaimat så alla kan säkert hitta det som man helst vill ha att äta för kvällen. Det finns även kvällens specialmeny med förrätt, varmrätt och efterrätt.
 
 
En del av utbudet...
 
Vid klockan 22 tiden började regnet att vräka ner följt av både blixt och åska. Jisses vilket oväder! Vi väntade ut regnet och kunde hoppa upp på hojarna vid klockan 23 tiden för då hade regnet avtagit och det småduggade bara.
 
 
På Ranchen kan du köpa t ex hembakta Kanelbullar samt matbröd. Kanelbullarna blir smarrigt till eftermiddagsfikat i morgon. Mums!
 
Hembakta Kanelbullar på Ranchen, 5 bullar för 100 baht...Mums! 
 
Tack alla inblandade för en synnerligen trevlig kväll på alla sätt och vis! 
 

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Låter klart som ett ställe värt att besöka.
Hoppas Sideng finns kvar där, har köpt tuggben åt henne att ta med.
Kram Titti

Svar: Klart du/ni ska göra det och Sideng finns kvar för hon kommer alltid och knorvar sig och gnyr högt av glädje när honhör eller ser mig :-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Isac:

Tack själva, jättetrevligt! Vilket oväder......

Svar: Tack fina ni och det kan man kalla oväder :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Annika%20och%20G%F6ran:

Det var verkligen en jätte trevlig kväll. Tack från oss båda🙂.
//Annika och Göran

Svar: Tack så mycket själva och det är alltid lika trevligt med er två! Kram till er båda från oss båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Vilket mysigt ställe med bra utbud! Dämpad belysning gör så mycket för stämningen. Jag kan tänka mig att det var skönt att sitta under tak när monsunregnet drog in. :) Gillar verkligen att du lägger upp filmer!

Svar: Tack så mycket Anna för din kommentar och det har verkligen fått till det här, tidigare småtrista opersonliga stället stil en stor mysfaktor. Kul att du gillar mina inlägg och framför allt de med en filmsnutt :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: