2016-09-21 Lite av varje i Prachuap Khiri Khan innan vi åkte hem till Huay Yang igen...

Vår tredjepartsförsäkring på Svartforzan behöver förlängas ett år till så vi for till försäkringsbolaget Viriyah i PKK och fixade det. 
 
Det är Kae som är duktig på dessa försäkringar så jag har för vana att kontakta henne någon dag innan vi åker dit för att försäkra mig om att hon är på kontoret. Det går att fixa ändå men det är lättare när hon är där. Jag ringde henne igår och vi kom överens om att ordna med försäkringen idag. Det gick som smort då det bara är att förlänga försäkringen och betala ca 1 700 baht så skickar hon hem försäkringsbrevet till oss inom vecka.
 
Det har fungerat klockrent under de år vi haft denna trepartsförsäkring. Om det är dags att förnya skatt och den obligatoriska trafikförsäkringen fixar hon det också samtidigt.
 
Försäkringsbolaget Viriyah i PKK som fixar bl.a trepartsförsäkring för våra motorcyklar...
 
Den här symbolen finns vida omkring i hela Thailand och det känns tryggt om något som vi inte vill ska hända med vare sig oss eller våra motorcyklar men som kan hända ändå...
 
Innan vi for vidare hem gjorde vi några ärenden på Tesco Lotus och det har byggt en ny parkering för motorcyklarna. De håller tydligen på och bygger ut Tesco Lotus...
 
Nya parkeringen för motorcyklar vid Tesco Lotus...
 
Där borta vid det vita skranket var motorcykelparkeringen tidigare men det är nu förbommat.
 
Det är mycket som händer nu i PKK och i nästa vecka, den 28 september, blir det invigning av Makro så det måste vi givetvis vara med och kolla på. 
 
Det gick snabbt som attan hem för att dra på lite mer nu är riktigt kul på den nya fina motorvägen som nästan är klar nu mellan PKK och Huay Yang. 
 
Vid hemkomsten känns det återigen som om vi varit borta flera dagar fast vi åkte hemifrån i går strax innan lunch och det är en härlig känsla att det inte behövs mycket för att göra tillvaron extra rolig.
 
Det kommer även bli en trevlig ikväll för då ska vi träffa goda vännerna Adam och Lena på en drink hos dem och sedan äta kvällsmat tillsammans på en av våra mysiga restauranger här i HY.
 
Livet är enkelt att leva bara man kan, vill och har en positiv inställning till det goda i livet!

Kommentarer:

1 Tiina:

Så fina bilder från er resa till PKK!! Vilken utsikt från hotellet! Vad roligt att det finns så många bra butiker i PKK nu, ganska nära HY.

Svar: Tack så mycket Tiina för det samt din kommentar! Visst är det bra med fler större butiker i närheten av HY som vi snabbt kan tas oss till om vi vill :-D.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Gun Britt:

Borta bra men hemma bäst.
För oss är HY också lite hemma. Fast vi bara får en månad per år i ert paradis.

Svar: Tack så är det Gun Britt och tur är väl det att vi och ni trivs hemma både här och där!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: