2017-04-30 Bisyssla, men inte för mig...

I samband med min tuktning av vår jättebuske i trädgården häromdagen upptäckte jag att bina höll på att bygga bo där inne i grönskan. De var tydligen inte så nöjda med platsen för drottningen drog iväg med hela följet till Bonsaiträdet/Benjaminfikusen strax bredvid och de har nu samlats där hela bisamlingen på en av grenarna.
 
Oskyddat läge tycker jag men de får själva bestämma och det stör inte oss i vart fall på något sätt var de än håller hus (bo).
 
När jag måste gå i närheten av dem tar jag det lugnt och varligt så jag inte skrämmer eller retar upp dem. Om man inte uppträder hotfullt eller börjar slå efter dem gör de ingenting. Jag gillar bin och det är otroligt viktiga för hela mänsklighetens överlevnad. Något att tänka på så låt dem vara och behandla dem väl!
 
 
 
Vilken jättesamling av bin runt bidrottningen, tänk att vara så populär :-D Nja, det får räcka med Rulle och Fina Familjen samt våra goa fina vänner :-D  
 

Kommentarer:

1 Owe%25252525252525252525252525252525252525252525252525252520Betander:

Hur var det nu med bivattnaren? Fungerar det, är det anledningen till att de trivs hos er. De ser till att ni har blommor.

Svar: Det fungerade tyvärr inte alls Owe fast jag gjort den så fin utan vattnet hann bli solkigt bara och det finns vatten i deras närhet ändå som de tydligen hellre väljer. De trivs hos oss för vi har mycket blommor och de har genom åren byggt flera bon på vår tomt.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne Sundberg:

Tänk om du kunde få lite honung av dem! 🤔🤗

Svar: Ja Yvonne det har vi fått några gånger tidigare så det känns bra med en sådan direkt leverans även om det inte är så mycket :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Håller med om att man ska vara rädd om "sina" bin - de gör mycket nytta. Och som du säger, håller man sig borta ifrån dem gör de ingen skada. Det är ju dessutom häftigt att få se deras byggande på nära håll!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och visst är det häftigt! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: